Ondernemen vrouwen met de rem er op?

Hoe meer vrouwelijke ondernemers ik spreek, hoe vaker ik hoor dat ze eigenlijk ambitieuzer zijn dan ze laten zien.

Ze vertellen me dat ze zich inhouden, verontschuldigen, of kleiner houden dan nodig is.

Zelfs als hun bedrijf al lekker loopt.

Terwijl ze diep van binnen verlangen dat hun impact nog groter wordt

Ze willen meer impact, en dat willen ze ook terugzien op hun bankrekening.

Ze beseffen dat daarvoor een volgende groeistap nodig is.

Maar ze willen niet nóg harder werken

Maar ze denken dat ze dan nog meer tijd, energie en aandacht in hun bedrijf moeten stoppen en dat willen ze niet.

Dat is een misvatting! Ze missen de handvatten en concrete tips voor omzetgroei, een dienstenaanbod, marketing en een manier van verkopen die past bij hun eigen situatie en wie ze zelf zijn als mens.

Daardoor blijft hun omzet lager dan mogelijk is en stagneert hun bedrijf en positieve impact op de wereld.

Dat vind ik doodzonde!

En ik weet dat het anders kan!

Maar ook ik herken het absoluut, ook ik ken de worsteling. Het schipperen tussen mijn bedrijf, mijn gezin met drie kinderen, mijn energie en tegelijkertijd die zakelijke groeiambitie. Aanploeteren, niet begrepen worden, aanmoediging missen, schuldgevoel en steeds maar denken: dit moet toch anders kunnen?

En dat blijkt dan ook te kunnen! Het vraagt pionieren om naar een vorm te gaan die nog niet ontdekt is. Supercool want zo ontvouwt zich een nieuwe wereld. Waarin zowel voor vrouwen als voor mannen alles veel meer samen gaat. (in plaats van het één ten koste van het ander)

Hierin word ik gedreven door de plotselinge dood van mijn vader toen ik 10 jaar was. Ik geloof in nú genieten, het leven is zo kostbaar en ik heb gezien hoe snel het voorbij kan zijn.

Met dat onderzoekende pionieren vond en vind steeds meer helpende oplossingen. Van worstelen naar winnen!

Een aantal jaren geleden ontdekte ik het high-end verdienmodel

High-end werken, daar werd ik direct enorm door geïnspireerd. Het klopte gewoon voor mij!

Omdat het antwoorden biedt op zo veel wensen en vragen. Het beste willen bieden voor je klanten, en daar werkelijk voor durven te gaan staan in de diensten die je biedt en de prijzen die daarbij horen - dus je hoogste waarde bieden én verzilveren. Maar óok meer versimpeling, meer rust en winst in je eigen bedrijf.

Wat een ontspanning en positieve gevolgen!

Ik vond het een heerlijke ontspannen ervaring dat ik met minder klanten meer impact en meer inkomen kon genereren. Ik ervaarde direct lucht toen ik klanten kreeg voor een high-end programma dat ik ontwikkeld had. Als ik dagelijks uitgebreid en biologisch wilde koken, yoga oefeningen doen, mijn kinderen aandacht geven en tijd met mijn lief doorbrengen ging dat niet meer ten koste van mijn bedrijf. én andersom dus ook niet hè.

Omdat ik er zo enthousiast over was ben ik toen ook gecertificeerd HighLevel Businesscoach geworden om andere ondernemers te kunnen helpen met het creëren van een high-end dienstenaanbod en dit succesvol te vermarkten.

High-end op míjn manier, een succesformule 

En nu, een aantal jaren verder dus alweer, heb ik met het geleerde en mijn eigen ervaringen als ondernemer en als businesscoach mijn persoonlijke succesformule ontwikkeld om mijn doelen te behalen op mijn eigen manier.

High-end is een hype geworden

En lijkt soms platgeslagen te worden tot ‘gewoon heel hoge prijzen vragen’.  Terwijl het zoveel meer is!

In die jaren die volgden ontwikkelde ik de oorspronkelijke en complete high-end strategie door tot mijn eigen high-end stijl. Zo kan ik mijn dromen realiseren zonder mezelf voorbij te rennen.

En dat betekent voor mij dat ik mijn visie kan uitdragen.

Niet alleen in praktische zin qua tijd, dus uren die ik werk, maar ook in mijn eigenheid, mijn persoonlijkheid, in alles waar ik in geloof.

Ik draag mijn visie uit door álles wat ik doe in mijn bedrijf

Zo faciliteert mijn bedrijf een leven dat klópt, aan alle kanten.

Nu zet ik steeds mooiere stappen in mijn bedrijf

En ja, dat gaat zeker met vallen en opstaan.

Maar dat is niet erg!

Sterker nog, het moet, om te kunnen leren én omdat het je waardevolle inzichten geeft.

Ondernemen met de rem eraf

‘Voluit ondernemen geeft je de kans om te vallen, en dus ook om weer op te staan. Om jezelf niet klein te houden, om je volle impact te bereiken én die terug te zien op je bankrekening.

Als je ook nog maar een béétje voelt dat je onderneemt met de rem erop, doorbreek dat dan nu.

Kom naar de live dag 9 juni (Klik hier voor meer info en je ticket --->>>) en zet de stap naar jouw eigen high-end dienst die jóuw waarde en je waarden weerspiegelt. In alles!’


bgreatinbusiness, sparkle & shine!
Greta Krijgsman


Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen