Miss Piggy is heerlijk schaamteloos

Mijn grootste favoriet uit de Muppetshow is miss Piggy. Wat een heerlijk personage en wat mij betreft een rolmodel. You go girl!

Dat dacht ik vroeger als kind/ puber al. Ze is een feministe. Een icoon. Al zag ik dat toen nog niet hoor. Ik dacht alleen wauw, wat is zij okay met zichzelf. Zij houdt van haar curves, en sterker nog ze gaat ervanuit dat iedereen van haar rondingen houdt. Daarom juist van haar houdt. Als tiener was ik zelf juist onzeker over mijn ‘vetjes’. Ik schaamde me ervoor en droeg lange shirts en colbertjes over mijn kont en billen. Miss Piggy showde haar lichaam vol trots. En ze gaat er niet vanuit dat mensen van haar houden ondanks wie en wat ze is of hoe ze eruit ziet. Nee juist daarom!

Miss Piggy als rolmodel

Zij heeft zichzelf zijn tot kunst verheven. En vooral ook blij zijn met zichzelf. Zonder verontschuldigen. Zonder zich kleiner te maken dan ze is. Sterker nog ze draait het gewoon om. Bij een kennismaking met de Chief of Staff van Michele Obama voor een rondleiding door the White house zegt deze tegen haar: Nice to meet you and it is a thrill to have you here’. En Miss Piggy antwoordt: Yes, it is, isn’t it.

Oh. Ik grijns van oor tot oor. Dit zegt toch alles!

Miss Piggy draait het om en ziet zichzelf als belangrijk persoon

Als een vanzelfsprekendheid ziet ze haar eigen waarde. Gaat ze ervanuit dat ze gewenst is en mensen blij zijn met haar komst en dat ze welkom is. Zij gaat ervanuit dat ze geliefd is vanwege wie ze is en niet ondanks. Ze schaamt zich niet, ze verbergt zich niet of houdt zich niet in.

En dat is heerlijk. Want schaamte is zo destructief. Eigenlijk in alle gevallen maar zeker waar het ons belemmert onszelf te zijn. Onze dromen, onze ambities na te jagen en te realiseren.

Vol zelfvertrouwen staat ze in de spotlight

Wanneer we ons podium willen pakken, of dat nu is wanneer we een potentiële klant willen benaderen, of letterlijk een presentatie geven, kunnen we aan Miss Piggy denken.

Ik ga haar in ieder geval een mooi plekje geven en vaker oproepen.

Zij ziet alles aan haar als een aanwinst en voelt geen enkele schaamte (en dus angst voor afwijzing) over haar afkomst, gender, kleur, opleiding, persoonlijkheid.

En dat is precies wat haar zo aantrekkelijk maakt.

En nu wij nog  

bgreatinbusiness, sparkle & shine!

Greta Krijgsman


Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen