Genieten van je senioriteit in je bedrijf
02 juni 2022 

Genieten van je senioriteit in je bedrijf

Ze is nu 3 keer naar de Schaamteloos Ambitieus & Succesvol-dag als vrouwelijke ondernemer gekomen.

De eerste keer kwam ze met een zekere weerstand en ze vroeg zich af of ze wel thuishoorde op deze dag. Ze voelde tijdens de dag al snel van wel. Ik ben met haar in het gesprek voor de bgreatinbusiness podcast.  De werktitel van het interview na drie keer deze dag gevolgd te hebben is ‘De schaamte voorbij’. Maar nu ze op LinkedIn in een post schrijft dat ze alleen al een kleur krijgt over mijn aankondiging denk ik nee hoor, nog lang niet de schaamte voorbij ha ha ha.

Haar senioriteit gespiegeld in mijn omschrijving van haar

Ja, ik begrijp natuurlijk ook wel dat het in dit geval geen schaamte van haar is, die kleur die ze krijgt. Hoewel? Op de een of andere manier blijft het voor veel vrouwen best ongemakkelijk om op een podium gezet te worden en dan te horen hoe andere mensen hen zien. Zelf plaatsen ze zichzelf makkelijk steeds weer een stapje lager. Zo ook Mariëlle van der Hulst van AIM communication. En dat vertelt ze ook in de podcast. Ondertussen staat wel powervrouw in haar LinkedIn profiel, dat dan weer wel. (yes ;))

Als senior de schaamte voorbij

We lijken wel een vat vol tegenstrijdigheden vind je niet? Want je kunt je enerzijds 100% een powervrouw voelen en anderzijds een slap aftreksel daarvan. Tenminste ik wel hoor. En ik weet inmiddels dat veel vrouwen dit ook herkennen. Juist die tegenstrijdigheid ben ik enorm gaan waarderen. En die ben ik als helpend gaan ervaren. Zeker als je het met elkaar deelt. Jezelf 100% een powervrouw voelen en toch als je aangesproken wordt als de senior of expert die je bent denken: ‘Nou dat valt wel mee hoor…’ Dat je dat dan denkt omdat je weet dat je ook nog altijd veel te leren hebt. Dat je er zelfs achter komt dat er steeds meer te leren lijkt. Dat je ervaart dat hoe meer je al weet hoe meer je ontdekt dat er nog altijd meer is dat je niet weet. Dus hoezo ben je dan een senior of expert?

En toch weet je best dat je je credits al ruim verdiend hebt. Dus vooruit met de geit en claim die titel. Trouwens als je dan toch die geit neemt levert dat ook geluk op, zo kun je ook direct meer genieten in je bedrijf.

Zichtbaar zijn als de senior die je bent

Het is natuurlijk wel waar. Het helpt als je zichtbaar bent voor je bedrijf. Mensen kunnen je klant worden als ze weten dat je er bent. En als ze verbinding met je voelen, je leuk vinden, en je vertrouwen.

Zichtbaar zijn kun je op veel manieren. Soms ben je wel heel vaak in beeld, maar toch niet echt zichtbaar. Je houdt je in, deelt je successen niet, zegt niet echt wat je denkt over wat nodig is in je vakgebied, speelt op veilig. Uit schaamte, uiteraard… Terwijl je achter de schermen een kei bent in je vak. Supertevreden klanten hebt die goede resultaten boeken met je werk.

Wanneer je aan je zichtbaarheid werkt en wat simpele dingen verandert die je senioriteit en expertise duidelijk maken helpt het voor het plezier in je bedrijf.

Zo kun je meer genieten

Een simpele structuur voor je zichtbaarheid helpt je al enorm. Zo kun je bijvoorbeeld 10 dingen bedenken die je ideale klant van jou moet weten om te snappen dat je een senior bent in je vakgebied. Deze 10 dingen kun je hangen aan 10 blogs die je schrijft en die je vervolgens weer onderverdeelt in 10 keer 3 LinkedIn berichten.
Realiseer je ook dat zichtbaar zijn niet alleen over online gaat. Ook offline zijn er talloze plekken waar je zichtbaar kunt zijn. Zelfs als je zin hebt in een dagje strand. Want zelfs als je een dagje vrij bent van je bedrijf kun je aan je zichtbaarheid werken. Een praatje maken, juist in een ontspannen setting is zo gedaan. Grote kans dat je iemand spreekt die bij een bedrijf werkt waar jij best een ingang wilt. Zo kun je zomaar een nieuwe klant scoren met je dagje strand. Zo wordt het dubbel genieten in je bedrijf.

Maar alleen als je de schaamte voorbij bent.
Als je de senior durft te zijn die je bent, én dat laat zien. Als ‘het laten zien’, die zichtbaarheid, niet eens meer een kwestie is van durven maar van zíjn.
Zoals Mariëlle nu haar senioriteit belichaamt.

Ook meer schaamteloos genieten in je bedrijf? Zorg dan dat je dit jaar, 30 september, bij de Schaamteloos Ambitieus & succesvol als vrouwelijke ondernemer bent. https://bgreatinbusiness.nl/bgreatinbusinessboost/

De dag alleen is al genieten, op een prachtige locatie, Kasteel de Vanenburg. Met zo’n simpele structuur voor je zichtbaarheid als senior, of voor tijd voor dagjes strand, of shoppen, of voor het opbouwen van je dienstenaanbod bijvoorbeeld.

bgreatinbusiness, sparkle & shine!

Greta Krijgsman

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen