Mopperen als een oud mannetje, goed voor je bedrijf!
15 juni 2022 

Mopperen als een oud mannetje, goed voor je bedrijf!

‘Het internet is een compleet andere cultuur vind je niet?’ ‘Je hebt gelijk!’ Alles wordt hier onmiddellijk gevolgd door sarcastische commentaren en gemene reacties’ ‘Yep, we zijn eindelijk daar waar we thuishoren…’ En ze lachen hard van op het balkon in de schouwburg maar wel achter de computer. Ik kijk naar een filmpje op youtube van de twee oude mannetjes uit de Muppetshow die altijd zo heerlijk knorrig tekeer gingen tijdens de optredens in de Muppetshow.

Deze week toen we voor mijn netwerkgroep van ondernemers de presentatie doorliepen hebben we wat grapjes met de Muppetshow verwerkt. We hadden alleen al lol door terug te denken aan de afleveringen. De rollen van de muppets waren zo duidelijk en hun persoonlijkheden uitvergroot, ik vond het geweldig en we bleken ieder onze eigen favorieten te hebben.

Zij voelen zich onbeschaamd

Deze oude mannetjes, Statler en Waldorf blijken ze te heten, waren ons aller favorieten. Ik denk dat het komt omdat we het zelf ook wel lekker zouden vinden. De dingen die in ons opkomen gewoon ongezouten zeggen. Hoppa. Het is best lekker toch. Lekker afzeiken. Natuurlijk doen we dat niet, maar hey, om hun dat zo te zien doen en onbeschaamd okay daarmee te zijn. I love it. Toch ben ik blij dat we geleerd hebben om dat niet zo onbeschaamd, als in ongefundeerd te doen. Het zou niet helpend zijn voor ons leven én zeker niet voor onze business.

Voor sommige dingen zouden we ons allemaal wel een beetje kunnen schamen

En we weten ook allemaal wel hoe het voelt om ons te schamen voor iets. Dat onprettige gevoel waardoor je je het liefst verstopt, je houdt je handen misschien wel letterlijk voor je gezicht. Roept uit: ‘OMG, dat doe ik of denk ik echt..’ En misschien bloos je er wel bij, of zweet je en heb je klamme handjes. Dat je dus iets ongefundeerds over iemand anders denkt zoals de twee oude mannetjes en dat we ons daarvoor ook wel schamen heeft ook wel een helpende functie.

Van andere dingen ligt de één totaal niet wakker, terwijl de ander zich kapotschaamt

Zoals Statler en Waldorf dus. Die slapen heerlijk als roosjes hoor. Die kennen geen schaamte, houden zich niet in uit angst of onzekerheid om afgewezen te worden en op geen enkele manier vormt dat een probleem voor hen. De meeste mensen zouden zich hier dus wel voor schamen en houden zich daarom ook in en ergens dient het dus wel voor het grotere geheel.

Stel je een theater voor met allemaal types zoals Statler en Waldorf. Ik denk dat er veel bloed zou vloeien… Maar we zíjn niet allemaal zoals zij. En eerlijk: wat ze zeggen, moet vaak wel even gezegd worden (al was het alleen maar omdat we het allemaal denken…).

Geef ook onbeschaamd je mening, dat helpt je bedrijf

Wat moet er gezegd worden in jouw vakgebied? In jouw bedrijf? Durf af en toe Statler te zijn. Of Waldorf. Geef je ongezouten mening over iets wat je belangrijk vindt. En slaap er geen moment minder om.

bgreatinbusiness, sparkle & shine!

Greta Krijgsman

Kom je ook 30 september naar de live dag? 'Schaamteloos ambitieus & succesvol zijn als vrouwelijke ondernemer'--->>>

Boek nu een gratis vrijblijvend gesprek--->>>

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen