Sales op je best, sexy or not?
12 januari 2022 
in sales

Sales op je best, sexy or not?

Ik was on fire. Een blouse met felle kleuren, mijn lievelingsoorringen in. Op mijn Zoomscherm zag ik dat de energie er van af spatte: ik was er klaar voor! Klaar voor het salesgesprek dat ik ging voeren, met een superleuke ondernemer. Want daar bereid ik me altijd bewust op voor. Niet alleen inhoudelijk, maar ook mijn uiterlijk en mijn energie moeten kloppen. Voor sales zorg ik dat mijn aanbod én ikzelf sexy zijn.

Sales is sexy 

Natuurlijk is sales sexy. Waarom ik dat vind? Vanwege die spanning. Die onderhuidse spanning van wil de klant met mij of niet. Die spanning is niet seks gerelateerd. Maar het heeft wel iets van dat gevoel bij flirten, je herkent het vast wel. En weet je hoe het voelt als jij je op je best voelt, sexy voelt bij een eerste contactmoment? Wat gebeurt er dan? 

Voel je geweldig en je start direct goed

De vonken spatten ervan af. Als je je goed voelt, lekker in je vel, dan straal je dat uit, dat maakt je aantrekkelijk voor een ander. Ook voor je potentiële klant dus. Tenzij die niet die vibe voelt. Dat kan hè. Zo werkt dat immers ook bij flirten. Je hebt heel snel door of het wel of niet matcht. Maar wanneer jij je sexy en opperbest voelt maakt dat niks uit. Dan ben je helemaal niet bang voor een eventuele nee. I'm sexy and I know it, dat idee. Dat je die overvloed ook echt zo voelt als je je supergoed voelt in een verkoopgesperek, on fire, sexy dus, dat helpt enorm. Het mooie daarvan is dat je daardoor juist nog weer aantrekkelijker wordt! 

I'm a bad ass women 

Natuurlijk voel ik me niet vanzelf voor elk salesgesprek op m'n best en energiekst. Dus heb ik een paar manieren ontwikkeld om dat gevoel op te roepen, ook als ik een keer niet super in mijn vel zit. 

Muziek werkt altijd goed voor mij. Ik zet muziek op met tekst die past bij de missie die ik heb met mijn bedrijf: I'm a bad ass women - Megan Trainor

Dansen vind ik ook een fantastische manier om me direct goed te voelen en in de juiste mood. Zoals en direct heel toepasselijk: Pump it - Black Eyed Peas.

Ik draag de kleding, make up en sieraden die passen bij mijn 'date' met mijn mogelijke nieuwe klant. En ik doe mijn haar op de manier waarbij ik mezelf een knipoog in de spiegel geef. 

Ja, en dan mijn lichaamshouding: rechtop en mijn rug recht. Ik zorg dat ik goed voor de camera zit, er recht in kijk en er licht op mijn gezicht schijnt. 

De achtergrond die zichtbaar is is opgeruimd en past bij mij en mijn bedrijf. 

Beauty & Brains 

Met die voorbereiding zat ik dus ook te shinen achter mijn Zoomscherm voor dit verkoopgesprek. En terwijl ik het gesprek voerde en de antwoorden hoorde op de vragen die ik stelde, besefte ik hoeveel inhoud en plezier en vooral waarde al toegevoegd wordt in dit eerste contact. 

Wauw, de inhoudelijke voorbereiding superbelangrijk, maar wanneer mijn potentiële klant aan het eind van het gesprek zegt dat ze zich enorm uitgedaagd voelt door hoe ik het gesprek voerde, weet ik: die inhoud was nooit zo tot z'n recht gekomen als ik er niet zo energiek bij had gezeten. Sexyness is een no brainer bij sales. 

bgreatinbusiness, sparkle & shine

Greta Krijgsman

P.S. Ben je al een tijdje benieuwd hoe het is om met me te werken? Ik heb komende week 3 plekjes vrij in mijn agenda waarin ik je gratis nóg 3 tips geef waarmee je meteen al meer uit je salesgesprekken haalt. Als je snel reageert, is één van die plekken voor jou! Mail naar greta@bgreatinbusiness.nl

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen