Relaxter leven én een succesvol bedrijf, hoe dan?
13 december 2022 

Relaxter leven én een succesvol bedrijf, hoe dan?

Oh ik was er gek op, de Oprah Winfrey show. Ik keek aflevering na aflevering toen ik twintiger was. Ik werkte onregelmatige diensten en als ik overdag vrij was dan pikte ik lekker op de bank een Oprahtje. Het was ontspanning én ik leerde enorm wijze lessen via haar en haar gasten.

Het voelde wel een beetje als een guilty pleasure. Overdag televisie kijken… Eigenlijk deed je dat niet vond ik. Maar hey, ik combineerde dus het nuttige met het aangename. Zo kon ik relaxed genieten. En voelde ik me niet schuldig over mijn pleasure moment.

Ik ben juist vóór feestjes onder werktijd

Schaamteloos genieten en lummeltijd zijn een grondrecht vind ik, maar ja, wat ik vind en wat ik in de praktijk toepas zijn soms ook twee verschillende werelden. Ja duh, ik ben ook mens met mijn eigen tekortkomingen. (LOL)

Dan roep ik overal keihard “Jouw bedrijf, jouw feestje” en hang ik overal de slingers op, strooi confetti, neem taartjes en champagne mee - en dan vergeet ik even in mijn eigen bedrijf lol te maken.

Wat dan voelt alsof iedereen het feest heeft verlaten en ik nog moet opruimen.

Zie je het voor je, zo’n afterparty kamer?

En dat ik mezelf dan een uitgeputte huismoeder voel.. Maar dat ik dan in een helder moment besluit keihard het nummer van Queen I want to break free op te zetten en lekker aan de slag ga.

Wordt het toch nog een feestje ha ha ha.

Natuurlijk bouw ik niet letterlijk feestjes voor mijn klanten hè. Ik ben businesscoach, geen feestenbouwer.

Ik ben businesscoach voor een succesvol bedrijf bouwen terwijl je ook relaxed leven leidt

‘Jouw bedrijf, jouw feestje’ staat voor alle vrijheden die jij hebt als ondernemer om je bedrijf zo in te richten als je wilt. Omdat je als zelfstandig ondernemer dé uitgelezen kans hebt om je leven zo vorm te geven dat je er echt blij van wordt. Jij bent de baas. Jij hebt het voor het kiezen. Zelfs als je denkt dat het niet zo is. Of wanneer je denkt dat wat jij écht wilt en waar je blij van wordt nooit succes voor je bedrijf kan betekenen.

Een relaxed leven én een succesvol bedrijf, hóe dan?

Ik hoor het je denken! Het heeft echt alles te maken met keuzes maken, is mijn ervaring. En jezelf toestaan daarin te groeien als je soms van je padje afgaat. Het is totaal stressvol als je walgt van jezelf omdat iets niet lukt, of omdat je iets doet wat je toch anders wilt. Dan krijg je juist signalen en daar kun je iets mee. Op dat moment heb je dus al een keuze voor relaxed leven. Zoals ik dus even voor Queen kies.

Maar Oprah Winfrey is een mooi voorbeeld.

Zij leeft een relaxed leven én heeft een succesvol bedrijf 

Nu kun je denken dat zij makkelijk praten heeft. Maar ze komt van ver en heeft genoeg struggles gehad in haar leven. Een belangrijke keuze die een mega verschil voor haar heeft gemaakt is dat ze authentiek wilde blijven. Luisteren naar haar ziel, dat doen wat ze het allerliefste doet én daarvoor gaan met haar werk. Ook toen dat zou betekenen dat er misschien grote sponsoren voor haar Oprah show zouden opstappen.

Want… op zeker moment liep ze leeg op het oude format van de Oprah show. Zij wilde mensen interviewen waar ze persoonlijk door geïnspireerd werd. Persoonlijke ontwikkeling was leidend voor haar. Leren aan zichzelf en anderen. Niet het geld dat de show opbracht. Ze wilde daarvoor geen concessie doen. Wél het nuttige met het aangename combineren. Ze nam gerichte actie, vond een vorm die voor haar en de show werkte. Omringde zich met mensen die haar steunden. Ze zette door en we weten hoe Oprah één van de rijkste en invloedrijkste vrouwen ter wereld is geworden.

In mijn businessgroei programma Bloom executive laat ik ondernemers zien hoe ze meer relaxed kunnen ondernemen

Simpelweg door andere keuzes te maken voor de diensten die ze aanbieden. HighEnd diensten waarmee ze hun waarde verzilveren. Doen wat hun ziel ze influistert en het meeste tot hun recht komen. Waarvoor ze hogere prijzen krijgen en makkelijk met minder klanten veel meer verdienen.

Wanneer je dit toepast en slechts een aantal tips direct in je eerstvolgende verkoopgesprek toepast, kan je leven en bedrijf direct van superstressvol naar überrelaxed gaan.

Je leert hoe je bij alles het nuttige met het aangename in je bedrijf combineert.

En misschien voelt dat in het begin nog als een guilty pleasure maar dat went vanzelf ;)

bgreatinbusiness, sparkle & shine!

Greta Krijgsman

P.S. Wil jij ook een succesvol bedrijf bouwen (of opschalen) terwijl je relaxter leeft en tijd hebt voor dingen die ook belangrijk voor je zijn? Er zijn meerdere manieren om met mij te werken. Vraag hier een gesprek aan voor een passende oplossing voor jou

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen