Tips voor omschakelen na de zomervakantie
31 augustus 2015 
in moeder

Tips voor omschakelen na de zomervakantie

De zomervakantie is nu echt voor alle kinderen in Nederland voorbij. En voor de meeste mensen is het ‘gewone’ leven weer begonnen. Het opstarten na de vakantie. Het blijft lastig, ik schreef er vorig jaar ook een blog over. De ‘na de zomervakantie blues’ . Vakantie DaatKrachtig

Ook dit jaar moet ik er echt weer even inkomen en ik spreek veel ondernemers die ook wel even ‘opstartproblemen’ hebben. 

Vooral de moeders met een eigen bedrijf hebben moeite weer in het werkritme te komen merk ik. Veel moeders met een eigen bedrijf zijn in de zomervakantie meer thuis, of zelfs helemaal thuis. Het ondernemerschap staat dan op een wat lager pitje. De kinderen raken weer gewend aan een moeder die veel thuis is en ‘moedert’. De balans is duidelijk anders tijdens de zomervakantie.

En dan is de vakantie weer voorbij. Je wilt weer aan de slag. Hmmm, het lukt nog niet echt… Afleiding, geen focus, twijfel, uitstelgedrag, de kinderen die aan je hangen…

De grootste omschakeling zit wellicht in het weer tijd vrij maken voor je bedrijf. Het vraagt focus op de dingen die echt belangrijk zijn. Voor de vakantie waren de rollen verdeeld, ieder zat in zijn ritme en de focus binnen het bedrijf was helder.

In de jaren die ik werk als zelfstandig ondernemer, BusinessMom & coach, heb ik gemerkt dat de volgende tips helpen:

  • Gun jezelf de tijd; even weer erin komen, in het werkritme komen, een versnelling hoger, hoe zat alles ook alweer. Je hersenen zijn ook nog in vakantiestemming, logisch dat je alles nog niet helemaal scherp hebt, verwacht dit dus ook niet van jezelf.
  • Gun je kinderen de tijd; mama is heel veel thuis geweest, mama heeft niet gewerkt en mama was veel beschikbaar. Dat is nu weer anders, daar moeten ze nog even aan wennen.
  • Wees duidelijk; voor jezelf en voor de anderen. Werktijd is werktijd, baken dat af. Het helpt als je voor jezelf bepaalt wanneer je wilt werken en wanneer niet. En het helpt je kinderen en je omgeving ook. (Dit geldt vooral wanneer je veel vanuit huis werkt)
  • Plan afspraken in; als je direct afspraken met mensen in je agenda plandt, heb je minder kans om mee te gaan in je eigen ‘uitstelgedrag’.
  • Doe het samen. Stel je doelen voor de na zomervakantie, en doe dat eventueel met een collega ondernemer die je vertrouwt en die dezelfde drive heeft. Of schakel een coach in voor bijvoorbeeld een PowerBoost.
  • Houd de vakantiemood er nog lekker even in; het relaxte gevoel, de ontspanning, het genieten. Hey, dat is toch ook heerlijk! Hoe zou het zijn als elke dag een beetje als vakantie zou voelen….? Plan elke dag een ‘vakantieperiode’ voor jezelf. Succes verzekerd!

Je zult merken dat bovenstaande tips je DaatKracht juist vergroten en de omschakeling na de zomervakantie wat makkelijker verloopt.

Vraag voor jou:

Herken jij het omschakelen na de zomervakantie of zit jij er direct weer in? Wat zijn jouw ervaringen en wat helpt jou? Ik vind het erg leuk om jou reactie hier beneden te lezen.

Doe & voel je goed, Greta Krijgsman.

BusinessMomoftheyear - kopie

 

 

 

 

Vind je dit artikel ook interessant voor anderen? Deel het dan gerust via de deelknoppen hierboven.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen