Misschien moet je stoppen met je bedrijf
17 april 2019 
in Mindset

Misschien moet je stoppen met je bedrijf

Heb je een bedrijf, een eigen praktijk dan moet je ook willen verkopen.

Wanneer je daar steeds voor wegloopt en niet bereid bent je angst te overwinnen moet je misschien gewoon stoppen met het zelfstandig ondernemerschap.

Verkopen hoort er wél bij

Verkopen is niet de grootste hobby van de meeste ondernemers. Maar als je te veel worstelt met het feit dat verkopen er gewoon bij hoort als zelfstandig ondernemer, als de angst voor het voeren van een verkoopgesprek je verlamt, als geld vragen voor je diensten je toch min of meer tegen de borst stuit… is het zelfstandig ondernemerschap dan wel jouw weg? 

Soms is de angst om te verkopen en de weerstand gewoon te groot

Voor sommige mensen is het misschien beter om in loondienst te werken, of hun mooie werk als vrijwilliger te doen.
Zo komen ze beter tot hun recht, en kunnen ze wel heel veel mensen helpen. Maar als je wilt, kan het ook anders. Dan kun je leren hoe verkopen ondanks angst een positieve ervaring kan zijn.

Kijk je angst in de ogen

Angst voor verkopen is helemaal niet erg. Sterker nog, de meeste ondernemers voelen zich niet helemaal comfortabel wanneer ze hun eigen dienst moeten verkopen.

Zelfs topverkopers vinden het eng om ‘zichzelf’ te verkopen wanneer ze zelfstandig ondernemer worden en hun eigen diensten gaan verkopen. Vooral wanneer ze zelf ook leverancier zijn van hun dienst, zoals dat meestal het geval is bij dienstverleners.
Ik heb dat zelf ook ervaren.
Als ik heel eerlijk ben, vind ik het nog wel eens spannend.
Toch sluit ik soms deals van duizenden euro’s in 1 gesprek.

Verkopen kun je leren

Wat voor mij geldt, geldt voor jou ook.
Als je bereid bent steeds weer die angst aan te gaan.
Als je bereid bent om helpende technieken te leren om te verkopen in verbinding met je klant én met jezelf, kun je prachtige dingen bereiken met je bedrijf.

Dan ben je op je plek als ondernemer.
Dan is je angst voor verkopen geen reden om je af te vragen of je wel geschikt bent voor het ondernemerschap.

Nooit meer klotsende oksels zal het waarschijnlijk niet betekenen.

Maar hey, dan weet je hoe die klotsende oksels leiden tot prachtige resultaten voor jou én je klant.

bgreatinbusiness, sparkle & shine!
Greta Krijgsman

PS, ik geef je graag persoonlijke tips voor een verkoopstrategie die jij kan toepassen voor het creëren van een win/ win voor jou én je klanten. Vraag hier een gesprek aan.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen