Ik kan het niet... de kracht van je Mindset
28 december 2017 

Ik kan het niet... de kracht van je Mindset

Wat denk jij over je business, over verkopen, over prijzen vragen, over geld, over je ideale leven?

Welke dromen heb je? Hoe haalbaar denk je dat ze zijn?

De kracht van je denkpatronen, je mindset is ongekend! Wat je denkt bepaalt wat je doet, hoe je doet en wat je realiseert!

Alles begint bij jezelf, bij jouw manier van denken, je Mind is je meest krachtige gereedschap, en kan ook je meest ondermijnende gereedschap zijn…

Gisteren sprak ik een onderneemster die in een verkoopgesprek geen aanbod durft te doen. Zodra ze een prijs moet noemen klapt ze dicht…

Ze speelt op safe, iedere keer weer, met als gevolg dat ze moeilijk JA’s krijgt. (en dus te weinig goede deals)
Ze kan moeilijk Nee zeggen als de klant iets vraagt. Ze durft geen goede prijs te vragen en stopt veel meer uren in de opdracht dan waar ze voor betaald wordt. En ze baalt.. ze wordt steeds gefrustreerder, maar het lukt haar niet het om te draaien…

Toen ik doorvroeg bleken er allerlei overtuigingen, mindsets te spelen waar ze zich niet van bewust was.
Zodra ze zich daar wel bewust van was kon ze ze ombuigen, haar blokkade oplossen en nu kan ze een goed passend voorstel doen aan haar klant met een juiste prijs.

Een negatieve Mindset herken je bijvoorbeeld door de Beren op je weg, de kritische stemmetjes in je hoofd, je angsten, te lage prijzen vragen, verkoopgesprekken vermijden, te lage prijzen vragen, koopsignalen niet horen of ontwijken, twijfel, onder je prijs werken etc…
Soms ook zijn ze nog duidelijker: ‘Ik kan het niet, ik kan geen florerend bedrijf opbouwen in deze fase van mijn leven’, ‘In mijn branche doen ze het nou eenmaal zo..’, ‘Een succesvol bedrijf kun je alleen opbouwen door vrijwel altijd druk te zijn…’, ‘Verkopen is mensen iets opdringen..’. Deze herken je sneller omdat ze duidelijk een negatieve lading hebben, en je snapt direct dat ze je niet verder helpen een ideaal bedrijf te realiseren.

Negatieve Mindsets zijn desastreus! Ze ondermijnen alles wat je doet en kosten veel tijd, geld en energie!

Helpende Mindsets zijn essentieel voor het realiseren van je ideale bedrijf.
Daarom is het vormen daarvan een steeds weer terugkerend onderdeel binnen mijn productaanbod.

Wat helpt je?

  1. Kennis van de werking van je brein en bijvoorbeeld neuroplasticiteit.
  2. Bewustwording van je eigen gedachtenpatronen, je Mindsets.
  3. Onderzoek van je eigen gedachtenpatronen en mindsets.
  4. Het ombuigen van niet helpende naar helpende mindsets.
  5. Experimenteren; direct toepassen wat je ontdekt.
  6. Herhaal, herhaal, herhaal! Je hebt waarschijnlijk al jaren hetzelfde gedacht en gedaan, dit moet je doorbreken en je hersenen moeten nieuwe verbindingen gaan aanleggen, dit vereist herhaling!

In januari start mijn nieuwe 6 maanden programma: BLOOM, bouw je ideale bedrijf. Bouw een bloeiend bedrijf!
Tijdens één van de LIVE dagen maak je kennis met de eerste versie van de Mindset Switch. Je ervaart dan een fysiek praktijkvoorbeeld van de werking van je mind.
De Mindset Switch: Leer om je ondernemers mindset te managen en zo je relatie met je bedrijf en jezelf te verbeteren, Hierdoor word je succesvol(ler) en leer je de ‘beren op de weg’ veel beter te herkennen en ‘tackelen’. Je maakt kennis met je innerlijke criticus en weet hoe je daar vrienden mee kunt worden.

 ‘The mind is everything, what you think you become’
Buddha

Het BLOOM programma bevat essentiële onderdelen voor het bouwen van je ideale bedrijf en leert je de kennis, vaardigheden en MindSet op weg naar een succesvol bedrijf waarbij jij je goed voelt en die past bij jouw persoonlijke situatie.

Ben je benieuwd wat er naast de Mindset Switch nog meer in het programma zit en wil je ook direct al handvatten voor de groei van jouw bedrijf?

Vraag dan een Gratis Groeigesprek voor 2018 aan. Het is telefonisch en gegarandeerd, geheel vrijblijvend!

bgreatinbusiness, sparkle & shine!

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen