Zichtbaar zijn is niet zonder risico's
08 september 2022 

Zichtbaar zijn is niet zonder risico's

Trip, trip, trip. Voor ik door heb wat er gebeurt is het alweer verdwenen. Tot ik opeens weer iets zie bewegen. Trip, trip, trip en trrrr hoor ik. Nauwelijks hoor, want ik kijk naar Queer Eye, mijn huidige favoriete netflix serie en natuurlijk ben ik weer totaal aan de buis gekluisterd tijdens een emotioneel moment. Toch is deze onderbreking dusdanig dat ik word afgeleid.

Een klein spits snuitje richt zich op. Ik zie een grijs bolletje en lang staartje…

Ach, er zit een ieniemienie veldmuisje in mijn woonkamer.

Volkomen zichtbaar zit hij daar

Och, wat doet die nou hier? En waar komt die vandaan? En waarom zit die nou zo rustig af te wachten? Compleet zichtbaar in de spotlights zeg maar.

Er klopt iets niet in dit plaatje denk ik. En ik ben een beetje aan het twijfelen wat te doen.

We hebben immers een kat. Geen echte jager, maar toch. Met één beet is het muisje naar never never land. Dat kan ik niet op mijn geweten hebben.

Maar als er meer muisjes komen. Dan heb ik zo een hok vol stinkende krioelende allesvretende kleine monstertjes. Niks schattigs meer aan in grote aantallen hoor.

Zichtbaar zijn heeft gevolgen

Ik baal ervan dat ik het muisje heb gezien. Ja, verdorie, nu moet ik er iets mee denk ik. Of toch niet?

Ha, natuurlijk niet denk ik en ik besluit gewoon stoïcijns verder te kijken naar Queer Eye. In deze aflevering krijgt een jonge vrouw een metamorfose door het geweldige team van Queer Eye. Ze is verstoten door haar adoptiegezin nadat ze op 16 jarige leeftijd naar buiten kwam als lesbisch. Het streng gelovige gezin kon het niet accepteren en zette haar zonder pardon op straat. Ze kon nu moeilijk floreren, haar eigen plek vinden en vriendschappen en een toekomst opbouwen. Zichtbaar zijn als zichzelf was haar niet in dank afgenomen.

Zou mijn muisje misschien ook uit het nest gestoten zijn? Het is nog zo klein. Het is natuurlijk een belachelijke gedachte.

Maar hoe het hier ook gekomen is, wat fijn dat het hier kan zijn, zij het ook niet zonder risico’s.

Op de juiste manier zichtbaar zijn verandert iets in de wereld

Zichtbaar zijn als je zoals je bent, of met je mening, je visie, je idealen. Dat is van levensbelang als je een grote impact wilt maken. Zo verander je werkelijk iets in de wereld. En zeker die van jezelf. Wanneer je een fantastische methode hebt ontwikkeld voor burn-out-preventie, dan wil je dat bedrijven dat implementeren binnen hun organisatie. Daar zijn die bedrijven en dus medewerkers mee geholpen. Goed voor de gezondheid van mensen, hun werkplezier en levensgeluk. En de bedrijven halen daarmee beter rendement. Superbelangrijk werk dus. En dus denk je: dat moet ieder bedrijf hebben en dat willen ze toch?

Ja, joh, maar dan moeten ze wel weten dat je er bent en wat je te brengen hebt. Wat het hen oplevert.

En daar zit het hem vaak in.

Dat wat het hen oplevert moet zichtbaar zijn. En dat vinden we vaak ‘eng’. We zijn bang iets te verliezen. Want als ze dat niet willen, of als we dat niet goed verwoorden, dan zijn we die klant ‘kwijt’ (of we lijden ‘gezichtsverlies’).

Ga voor wat het positief oplevert

Tja, het kan natuurlijk dat je zichtbaarheid geen klant oplevert, je tijd kost zonder dat het het gewenste resultaat oplevert. Maar… wat als dat nu eens niet waar is? Per definitie niet?

Door zichtbaar te zijn en je mening te verkondigen leren mensen je werkelijk kennen. Ja, het risico is dat sommige mensen afvallen, anderen zullen je meningen en zienswijzen, visie juist omarmen en zich ertoe aangetrokken voelen. Degenen die afvallen, die bereikte je sowieso al niet… de anderen komen er dus alleen maar bij!

Door in het gesprek met een prospect je beste dienst van de hoogste kwaliteit te presenteren, heb je kans die ook te verkopen. Het vraagt wel van je dat je laat zien waar je écht voor staat. Je moet je bescheidenheid doorbreken en durven zeggen hoe goed je bent.

Wanneer je dan een nee krijgt, heb je dus enorm veel geleerd waar je de volgende keer je voordeel mee kunt doen. Wanneer het een ja wordt, heb jij niet alleen veel positieve impact, maar verdien je ook een mega dik belegde boterham met je bedrijf. Waarvoor je zelfs ruim tijd hebt om die op te eten en van te genieten!

Er is alleen maar winst te halen

Kortom. Er zijn alleen maar winnaars wanneer je bereid bent een risico te nemen.

De muis laat zich deze avond niet meer zien en ik zie daarom hoe de aflevering van Queer Eye op Netflix verder gaat. Hoe de metamorfose van de jonge vrouw zich voltrekt. Ze leert een risico te nemen door zichzelf open te stellen zoals ze wérkelijk is. Mensen toe te laten in haar leven en vrijuit zichzelf te zijn in contact met hen. Op haar werk en thuis in haar huis. Ze neemt een risico en wint een nieuwe familie van een biologische zus en vrienden die haar supporten en een leven dat haar werkelijk gelukkig maakt en liefde geeft.

En de volgende dag komt de muis opeens weer tevoorschijn.

Dit keer laat het zich liefdevol vangen, en wij zetten het buiten in onze tuin.

Wat een mooi risico om de wereld in vol ornaat te mogen ontdekken!

Bgreatinbusiness, sparkle & shine!

Greta Krijgsman

P.S. Wil je ook meer zichtbaar zijn met risico op meer winst met je bedrijf? Kom 30 september naar de S.A.S. dag voor vrouwelijke ondernemers. Koop hier je ticket-->>


Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen