Vrolijk Verkopen

Nee hoor, ik wil jou vooral mijn programma niet verkopen zei ik eens letterlijk tegen een vrouwelijke ondernemer…bread-726528_1280
Dit terwijl ik wist dat mijn programma haar heel goed zou helpen haar bedrijf te laten groeien.

Ik wist dat mijn programma haar meer zelfvertrouwen zou geven, dat ze prioriteiten zou leren stellen, dat ze handvaten zou krijgen om meer cliënten te krijgen.

Maar dat vertelde ik haar niet…
Nee, ik luisterde aandachtig naar haar, de dingen waar ze mee worstelde en terwijl ik dacht, oh, mijn programma zou echt zo goed voor haar zijn, het zou haar zo helpen…, vertelde ik vervolgens wel over mijn werk maar ik vertelde niet hoe mijn product haar kon helpen. Op de één of andere manier vond ik dat niet passen, en wat ik zei was ook letterlijk zo, ik wilde haar niks verkopen…

Waarom???

Omdat ik haar kende?
Omdat ik me niet op wilde dringen?
Omdat ik bang was voor afwijzing?
Omdat ik geen geld wilde/ durfde vragen?

Huh?
Ik realiseerde mij opeens dat het was alsof ik een bakkerij had, iemand in mijn bakkerij stond, vertelde hoeveel last ze van haar knorrende maag had, op zoek was naar voeding, liefst voedzaam, vol granen en ik niet zei; maar kijk eens, ik verkoop brood…
Ik schrok van mezelf maar was dankbaar voor het voorval want mijn ogen gingen open.

Ik had een aantal overtuigingen over verkopen die mij enorm in de weg zaten.
Daarmee ondermijnde ik niet alleen mijn eigen succes, maar ook het succes van de ander, want ik deed haar tekort zonder dat ik dat besefte…

Herken je dat?

Inmiddels heb ik een aantal waardevolle lessen geleerd op dit gebied. Ik heb mijn niet helpende overtuigingen onder ogen gezien en een helpende MindSet gecreërd.

Mijn kennis & ervaring m.b.t. ondernemerschap, commercie, communicatie & sales bleken dus niet afdoende, ik moest ook nog wat persoonlijke belemmerende overtuigingen over verkopen doorbreken.

Het vroeg DaatKracht, soulsearching, kennis vergaren en terug in de tijd. Maar joh, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Het maakt een wereld van verschil!
Verkopen is leuk! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander!

Hou op Greta denk je nu misschien, dat is écht niet waar, verkopen is vreselijk en het lastigste onderdeel van een eigen bedrijf hebben. Of misschien denk je, verkopen is gewoon niks voor mij.. Of misschien denk je… van alles over verkopen wat ik ook denk en dacht. En vast ook dingen die ik niet kan bedenken, maar waar ik wel heel nieuwsgierig naar ben.

Vrolijk Verkopen
Dat is verkopen op een manier die leuk en vervullend is voor jezelf maar ook voor de ander. Dat is verkopen zonder moeite, verkopen zonder belemmering, verkopen met opbrengst, verkopen met plezier. Verkopen met verbinding, authentiek en bevlogen. Zou dat wat voor jou zijn?

Vrolijk Verkopen maakt onderdeel uit van het aanbod van DaatKrachtig. In ieder geval binnen de programma’s die ik aanbied en binnenkort wellicht ook als afzonderlijke workshop of training. Ik benoemde het niet zo specifiek en nu ga ik dat dus ook zichtbaarder maken en uitgebreider aanbieden.

Waarom?
Ik hoor zo vaak dat verkopen als iets vervelends gezien wordt, of dat iemand niet weet hoe dat dan te doen. Ik hoor zo vaak die struggeling met het krijgen van klanten en het zichtbaar zijn. Dat snap en herken ik allemaal, en veel cliënten van mij hebben dat, totdat ze merken: Het kan ook anders.

Ik hou ervan de dingen gewoon te noemen zoals ze zijn. Als je een eigen bedrijf hebt hoort verkopen er nu eenmaal bij. (Ook vaak binnen een functie in loondienst trouwens)

Wel kun je, zoals met alles, een manier vinden die bij je past en waar je je goed bij voelt.
En die manier die is er gewoon, ik heb hem voor mezelf gevonden met Vrolijk Verkopen, en ik weet, die is er ook voor jou!

Vraag aan jou:

Heb jij een ‘dingetje’ met verkopen? Het maakt niet uit wat het is, groot of klein, of ook al had je het en heb je het al opgelost, wat het ook is, ik zou het heel graag van je weten.
Ik lees dan ook graag je reactie hieronder.

Doe & voel je goed, Greta Krijgsman.

BusinessMomoftheyear-kopie

 

 

 

 

Vind je dit artikel ook interessant voor anderen? Deel het dan gerust via de deelknoppen hieronder.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen