Voordelen en Valkuilen van thuiswerken
08 september 2015 
in moeder

Voordelen en Valkuilen van thuiswerken

Vandaag werk ik thuis. Aan de keukentafel, de kat gezellig om me heen dartelend.Thuiswerken

Hoewel ik zo blij ben met mijn eigen kantoorruimte, werk ik toch ook regelmatig thuis. Thuiswerken heeft een aantal voordelen voor mij:

Mijn eigen space, mijn eigen ruimte; there’s no place like home. Uiteindelijk is het toch fijn om mijn eigen vers gemalen koffie te drinken, mijn lunch zo te kunnen bereiden zoals ik het graag wil, vers uit de koelkast en rijkelijk belegd met groentes. Gebruik te maken van mijn eigen toilet…

Huishoudelijke taken tussendoor doen; een uurtje werken en daarna een was in de wasmachine, een uurtje werken en daarna een was ophangen of in de wasdroger, een uurtje werken en daarna stofzuigen. Ik ben geen fan van die huishoudelijke taken, maar hou wel van een schoon en opgeruimd huis. Zo tussen het werk door kost het mij minder moeite en krijg ik meer gedaan heb ik gemerkt.

Me time wanneer het mij uitkomt; hardlopen, wandelen, yoga, een paar bladzijden lezen. Soms plan ik het in, soms voeg ik het in wanneer ik er op dat moment behoefte aan heb. Mijn werkdagen zijn nooit van 09.00- 17.00 uur, dus me-time kan wat mij betreft soms ook overdag tussen de werkuren door.

So far so good, want ik heb ook een valkuil, nl. de glijdende schaal… Voor ik het weet ben ik de hele badkamer aan het soppen… Voor ik het weet drink ik net iets te lang koffie met een vriendin die ook deze dag thuis werkt. Voor ik het weet werk ik tot s’nachts door omdat ik toch een aantal dingen voor mijn werk deze dag af wilde maken.

Afleiding is overal, maar thuis net even ietsje meer dan op kantoor. De afwisseling van thuis werken en heel afgebakend op kantoor werkt voor mij echt heerlijk, en doordat ik mij inmiddels bewust ben van de voordelen en de valkuilen, werkt het ook voor mij. Focus bij het thuiswerken is daarbij voor mij dan wel essentieel. De focus bij zo’n dag ligt duidelijk bij de taken voor mijn bedrijf.

Mijn vraag aan jou:

Werk jij wel eens thuis? Wat zijn jouw ervaringen en wat helpt jou? Ik vind het erg leuk om jou reactie hier beneden te lezen.

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

BusinessMomoftheyear-kopie

Vind je dit artikel ook interessant voor anderen? Deel het dan gerust via de deelknoppen hieronder.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen