Tips voor wanneer het minder gaat
07 januari 2016 
in moeder

Tips voor wanneer het minder gaat

Als het even minder gaat…

Als je tegenvallende resultaten hebt…sad-659422_1280

Als je je doelen niet bereikt…
Als je niet meer weet welke kant op te gaan…

Wat is dan jouw manier om te reageren?
Zoek je de schuld bij jezelf? Ben je boos op jezelf? Vind je jezelf stom? Een sukkel? Dom? Lui?Veel vrouwen zijn zo ontzettend streng voor zichzelf.
En ik kan er soms ook wel wat van hoor.

Jezelf, (of iemand anders) de schuld geven van een situatie helpt natuurlijk niet. Dat weten we zelf ook wel.
Het oordeel dat je velt over jezelf is verlammend. Het stopt actie, het ontneemt de kans om te groeien, om de situatie om te buigen.

Maar wat kun je doen? Wat helpt?

Makkelijk is het niet!

Een bloeiend bedrijf bouwen is op zichzelf al een uitdaging. Hetzelfde geldt voor een carrière bouwen.
Wanneer je daarnaast ook nog een gezin runt, komen er nog flink wat uitdagingen bij.

Op je weg kom je hobbels tegen, te weinig klanten bijvoorbeeld, of te weinig tijd om je plannen te realiseren, een onrustige thuissituatie…

Je voelt misschien dat je faalt, je wordt onzeker, voelt je schuldig of schaamt je zelfs… en je kunt er zelfs helemaal doorheen zitten…

 • Stel jezelf de volgende vragen:
  – Wat kan ik hier leren?
  – Wat is er wél mogelijk?
  – Hoe kan het wel?
 • Sta jezelf toe te leren, iedere dag, ieder moment opnieuw. De MindSet van de leerling heeft mijzelf enorm geholpen en blijft heilzaam iedere dag weer.
 • Hou je waarom voor ogen. De reden waarom je je bedrijf gestart bent. De reden waarom je het werk doet dat je doet. Wat jij wilt betekenen voor anderen. Dat is je motor, die houdt je gaande, die maakt het de moeite waard.
 • Deel successen en zorgen met anderen, met mensen die je support geven. Die weten waar je voor wilt gaan en je positieve feedback geven. Mijd mensen die je naar beneden halen, die je bekritiseren en je alleen maar bevestigen in dat je iets niet kunt.
 • En natuurlijk kun je kiezen om een coachingstraject te volgen zodat je inzicht krijgt in je situatie. Inzicht in wat je werkelijke ambities zijn en hoe je ze kunt realiseren op een manier die wél voor je werkt.

Zonder stress, schuldgevoel en twijfel een succesvol bedrijf (en gezin) op een manier die bij jou past? Het kan écht, en ik bespreek graag met jou, geheel vrijblijvend, jouw mogelijkheden.

Mail naar greta@daatkrachtig.nl en we plannen direct een telefonisch gesprek.

Vraag aan jou:

Herken jij het negatief oordelen over jezelf? De beschuldigingen naar jezelf die niet helpend zijn? Ik ben benieuwd welke jij gebruikt en wat jou helpt als je dat doet.
Ik lees dan ook graag je reactie hieronder.

Doe & voel je goed, Greta Krijgsman.

BusinessMomoftheyear-kopie

 

 

 

 

Ps, vind je dit artikel ook interessant voor anderen? Deel het dan gerust via de deelknoppen hieronder.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen