Mijn plannen voor 2022? Een liefdevol bedrijf dat mijn leven dient
23 december 2021 

Mijn plannen voor 2022? Een liefdevol bedrijf dat mijn leven dient

Ik kan het dus niet. Iets doen waar ik niet in geloof. Waar ik niet achter sta, puur om erbij te horen. Zeker waar het gaat over mijn eigen lichaam, mijn gezondheid, mijn gezin, de liefde en ook mijn bedrijf. 

Ziek zijn past niet in je plannen voor je bedrijf⠀

Dat ben ik in mijn leven nogal eens tegengekomen. Bijvoorbeeld in de periodes van langdurig ziek zijn, lang herstel, en dat zijn periodes geweest van diep leren. Zo zat ik ooit maandenlang in een rolstoel. En had ik op een ander moment een acute bloedtransfusie nodig om in leven te blijven. Ik ben er iedere keer – op mijn eigen manier – weer bovenop gekomen.

Steeds nam ik de beslissingen die bij míj pasten. Altijd leerde ik meer over mezelf, mijn visie, mijn manier van werken en leven. Werken staat niet los van leven en leven staat niet los van werken. Maar ik werk om te leven en ik leef niet om te werken. Daarvoor nam ik vaak besluiten die tegen de stroom of de adviezen in gaan.

En geloof me, ik ben ook bang om afgewezen te worden. Die angst komt absoluut naar boven als ik een soort van tegendraads doe. Want ik merk dan eerst altijd weerstand. En toch verkies ik dat nog liever dan dat ik mezelf of waar ik in geloof zal verloochenen.

Ik schreeuw het niet van de daken, ik doe vooral mijn ding. Als ik rechtdoor wil lopen waar iedereen rechtsaf gaat dan ben ik gewoon aan het gaan. Mezelf bij de hand nemend zeg ik: 'Kom maar Greta, het is okay. Vertrouw maar op jezelf dan komt het goed.' En dat doet het altijd! 

Ook als ik onverwacht ziek werd zoals me ook nu weer overkwam.

Een visie op werken en leven

Dat ik rigoureuze besluiten neem, geldt niet alleen voor mijn privéleven. Geld verdienen, financiële vrijheid en autonomie gaan voor mij over vrije keuzes maken. Maar hoe ik die invul is pas echte vrijheid als het past bij mij. Als het mijn eigen keuzes zijn. Voor mij betekent dat afstemmen op mijzelf. Op alles wat voor mij belangrijk is. Het is niet dé waarheid, het is mijn waarheid. En om daar te komen check ik ook die angst voor afwijzing.
Kies ik om erbij te horen, of omdat ik er werkelijk in geloof. Word ik gedreven door angst of door liefde? Liefde wint het altijd. De liefde voor het leven, de liefde voor mezelf, de mensen om me heen. Dierbaarder dan alles wat ik bezit. 

Dus mijn bedrijf dient mijn leven in alle keuzes die ik maak, en als echtgenoot, als moeder, vriendin, kennis en businesscoach is dat wat ik voorleef. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo werd ik vorige week flink ziek na de geweldige online 'bedrijfsverhalen bij het online kampvuur.'  En ik schrok er niet van. Mens zijn mag er zijn. Ziek zijn mag er zijn, de koorts, de hoofdpijn, de hoest en zelfs de reuk en smaak die mist. Het komt wel goed. Ik koester dit lijf en neem mijn rust en bekijk het per moment. Herstellen heeft tijd nodig, zorg en aandacht.⠀

Baas over je eigen bedrijf⠀

Ik hoef niet door te denderen, dingen te doen die ik eigenlijk niet wil. Of waarvan ik weet dat ze niet gezond voor mij of mijn bedrijf zijn. Ik ben mijn eigen baas. Baas over mijn lijf en baas over mijn bedrijf ;).

Ik mag daar naar luisteren en stilstaan. Mijn bedrijf mag ook even stilstaan, dat heeft het wel eens vaker gedaan, en het is altijd gestaag daarna weer verder gegaan. Juist daardoor weer gezond verder kunnen gaan.

Bouw een liefdevol bedrijf

Mijn manier van doelen stellen, mijn kijk op mijn bedrijf is daarom supersimpel. Van de ruis ontdaan.

De liefdevolle kern, daar mag het wat mij betreft steeds weer om gaan.

De basis is het begin en van mij mag die basis simpelweg liefdevol of zelfs de liefde voor alles wat leeft zijn. Dan komt het echt tot bloei.

Met elk zaadje dat je plant, plant je iets voor later, laat later zijn zoals je wérkelijk wenst.

Bouw een liefdevolle business, je leest het hier--->

bgreatinbusiness, sparkle & shine! 

Greta Krijgsman

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen