Love your business, jouw liefdevolle bedrijfsplan voor 2022
14 december 2021 

Love your business, jouw liefdevolle bedrijfsplan voor 2022

-Let the beauty of what you love, be what you do-

Rumi

 

Een goed lopend bedrijf, succesvol zijn, steeds verder groeien. Het lijkt een mooi streven, een gewenst streven als ondernemer.

Is het ook.

Tenzij… het ten koste gaat van andere dingen die ook belangrijk zijn in je leven.

Of van je plezier, gezondheid, de natuur, de maatschappij, de tijd en liefde voor en met elkaar.

Wat als liefde de basis is, zelfs overheerst in je business, wat gebeurt er dan?

Als de liefde mag overheersen, zelfs zegeviert, dan bouw je een blooming business, daar wordt iédereen beter van! 

Love your business

Met je bedrijf wil je geld verdienen, en dat geld creëert een beleving. Het geld heeft een doel, een purpose voor jouw leven. Hoe je het verdient, gebruikt en uitgeeft zijn al belevingen op zich. En er komen gevoelens bij. Ze zijn er vrijwel altijd, die gevoelens. Want bij alles wat we doen hebben we te maken met geld.

Moet het dan altijd over geld gaan?

Ja, en nee. Het moet gaan over de beleving, het doel. Dat is mijn idee daarover. Het geld is het middel. Maar je kunt ervan houden, of het haten en alles ertussen in. Bedenk maar hoe dat je beleving, je business en leven beïnvloedt. 

Hou van het geldstuk met heel je hart

Laat je liefde stromen. Laat het geld stromen. Het is tenslotte allemaal energie. Geld op zich is een illusie. Op zichzelf staand is het niks. Geen inhoud, geen betekenis.

Totdat wij er iets mee beleven.

Hou van hoe je het verdient, gebruikt en uitgeeft in je business.

Hoe je dat kunt doen?

Juist als ondernemer wilde je waarschijnlijk vrijheid, werken op je eigen voorwaarden, meer het leven leven dat je werkelijk wilt.

Laat dat dan ook het uitgangspunt zijn voor alles wat je doet voor je bedrijf. De dingen doen waar je van houdt, werk dat je het meeste voldoening en plezier geeft: laat dat het uitgangspunt zijn voor de manier waarop je je geld verdient. Dus naast love your business is het ook do the things you love and build the business you love.

Het één is het logisch gevolg van het ander.

Je liefdevolle bedrijfsplan van 2022

Ieder jaar neem ik zelf uitgebreid de tijd om een heel jaar vooruit te kijken. Meestal in december. Gedurende het jaar blijft ik in verbinding hiermee en maak kleinere kwartaalplannen. Dit reik ik  de ondernemers in mijn programma BLOOM Executive ook aan.

En jou ook, als je wilt.

In de eerste weken van januari maak ik tijd vrij voor ondernemers zoals jij, die hun liefde in hun bedrijf in de wereld willen zetten. Boek meteen jouw gratis gesprek hierover!

Mail naar team@bgreatinbusiness.nl

bgreatinbusiness, sparkle & shine!

Greta Krijgsman

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen