Het aangepaste, brave meisje is een sta-in-de-weg voor je bedrijf
14 juli 2021 

Het aangepaste, brave meisje is een sta-in-de-weg voor je bedrijf

Als jij er zat van bent.
Als je klaar bent met het geworstel, de angst en het overweldigende gevoel wanneer je denkt aan next level gaan met je eigen bedrijf…

Dan is het tijd dat je de baas in jezelf toelaat.
De directeur.
Of sterker nog gewoon de bitch in jou!

Terwijl je zelf niet door hebt dat je die nog wegstopt…

De meeste vrouwelijke ondernemers die dromen over next level gaan met hun bedrijf, hebben te maken met een sta-in-de-weg

Die zit meestal verstopt, ze weten het niet bewust, maar die houdt ze tegen.
Die zorgt ervoor dat hun droom net buiten hun bereik blijft.
Misschien geldt het ook wel voor jou.

Ik ga je zo vertellen over welke sta-in-de-weg ik het heb. Maar eerst heb ik een vraag voor je:
Als je nu op dit moment een eigen bedrijf hebt, en je worstelt.
Of wanneer je vast zit in het denken over je volgende stap, of over je droom…
Wat is dan op jou van toepassing?

‘Ik moet nog zo veel meer leren’. Je hebt steeds het gevoel dat je nog niet alles weet, dat er nog iets is dat je eerst moet weten. Dat maakt dat je van alles blijft lezen, je gratis webinars of trainingen volgt, zelfs betaalde dingen doet, en blijft hangen in de leerfase in plaats van te implementeren. Het uitvoeren, het doen in je bedrijf, daar komt het niet van.

‘Ik ga het doen wanneer het perfect is’. Je schuift het steeds voor je uit. Er is altijd nog iets anders wat eerst nog moet, waar je nog over na moet denken of wat aandacht vraagt voordat je er daadwerkelijk je geld mee gaat verdienen…

‘Ik heb gewoon meer tijd nodig.’ Je voelt altijd dat je het druk hebt. Je voelt alsof je nooit genoeg tijd hebt en je voelt zoveel druk met alle ballen die je met moeite in de lucht kunt houden…

‘Wat als niemand koopt?’ Oh my god, je moet er niet aan denken dat je iets nieuws gaat doen in je bedrijf en niemand het koopt. De angst dat je faalt, gezichtsverlies lijdt omdat je onzeker bent of je ideeën eigenlijk wel goed genoeg zijn en of mensen er geld voor willen betalen. Het verlamt je gewoon…

‘Wat als ik een verkeerde beslissing neem?’ Je raakt overweldigd door de twijfels. Elk besluit voelt alsof alles ervan af hangt, dus neem je gewoon geen actie…

Herkenbaar?
Weet je wat het is?

Jij denkt over je bedrijf als een aangepast, braaf meisje

Wanneer je als vrouwelijke ondernemer over je bedrijf nadenkt als het ‘aardige, lieve meisje’ dan denk je op een manier waarbij je je steeds afvraagt hoe je erbij hoort.

Hoe het passend is voor de laag boven je… Of voor de anderen om je heen.
(De meeste vrouwen denken dan op een manier die voor henzelf desastreus is, die hun persoonlijke succes ondermijnt.)

Denken over je bedrijf als aangepast, braaf meisje kost je je eigen succesvolle bedrijf

Deze manier van denken zorgt bij hartgedreven vrouwelijke ondernemers, (zoals jij) voor een weg van worstelen, frustratie, overwerkt zijn, overweldigd, uitstelgedrag en het falen van het realiseren van hun droom…
Deze weg resulteert in veel ‘gedoe’, pijn en enorm veel verloren energie!

Weet je, dat brave-meisjesdenken is precies de reden waarom je zoveel uren werkt. Vaak nog meer dan je deed toen je nog in loondienst was. Het is waarom je weinig vakantie neemt. Waarom je minder gezond eet, sport of zelfs tijd met je kinderen doorbrengt. Het is precies waarom je je aandacht niet bij ze hebt als ze vrij zijn van school en jullie een middag samen hebben…
Het is wat je het gestreste gevoel geeft en waardoor je slecht slaapt.
Het is wat maakt dat je soms uitvalt tegen je partner en waardoor je je afvraagt of dit het allemaal waard is.
Het is wat je financiële zorgen geeft. Waarom je soms wacht met het betalen van je facturen omdat je anders alweer privégeld in je bedrijf moet stoppen.

Deze manier van denken, het aangeleerde idee van hoe een braaf meisje hoort te zijn is de weg van hard werken IN je bedrijf in plaats van de succesvolle weg van werken AAN je bedrijf.

Het maakt dat je hele inzet is gebaseerd op nog harder, nog meer werken

Dat de waarde die je toevoegt precies datgene is wat maakt dat je uiteindelijk leegloopt.
En je snapt direct, het is de weg die uiteindelijk dood loopt…

Als jij dit herkent, als jij één van die vele worstelende vrouwelijke ondernemers bent, dan is er een grote kans dat jij ook denkt als het aangepaste brave meisje. Precies zoals je dat vroeger geleerd hebt…
Maar het is okay!
Want je wist toch niet beter?
Tot nu.

Met deze manier van denken is jouw groei afhankelijk van je inzet. Alles wat ‘nieuw’ is lijkt veel te risicovol. Zo blijf je steeds tegen je droom aanhikken in plaats van de geïnspireerde juiste actie te nemen.

Zo realiseer je je droom nooit…

Het zorgt er alleen voor dat je overwerkt, onderbetaald en uiteindelijk opgebrand zult zijn. Met lege handen achterblijvend.

Realiseer jouw succesvolle bedrijf en laat het denken als aangepast braaf meisje achter je

Dus als jouw eigen succesvolle bedrijf onrealistisch lijkt, of zo ongeveer een belachelijke droom, dan is het tijd om je lieve aardige aangepaste-meisjes-manier van denken achter je te laten.

Wat wordt er voor jou en je bedrijf mogelijk wanneer je deze manier achter je laat?

Wanneer je gaat denken als een BAAS, de directeur van je bedrijf?
Als je je bitch toelaat? Je innerbitch toelaat?

Denk als een BAAS of beter nog, als jouw innerbitch

Een BAAS, jouw innerbitch denkt echt heel anders dan het aangepaste brave meisje.
• Het aangepaste brave meisje vindt een risico nemen spannend. Jouw innerbitch weet wanneer ze een gecalculeerd risico moet nemen, het brengt haar het leven dat ze werkelijk wil!

• Het aangepaste brave meisje denkt dat ze alles moet weten voordat ze handelt. Jouw innerbitch weet dat de antwoorden komen, juist als ze doet. Dan komen de juiste antwoorden en bespaart ze tijd.

• Het aangepaste brave meisje is ontzettend bang voor de mening van anderen en afwijzing. Jouw innerbitch weet hoe ze de adviezen en meningen van anderen ter harte kan nemen om haar bedrijf te vormen zodat ze nog meer mensen helpt en voor haar ideale leven.

• Het aangepaste brave meisje twijfelt over beslissingen en maakt ze zo groot alsof haar leven ervan afhangt. Jouw innerbitch neem een besluit en weet dat ze altijd kan en zelfs moet bijsturen zodat ze haar doelen bereikt.

• Het aangepaste brave meisje wacht af en doet wat haar gevraagd wordt. Jouw innerbitch neem leiding en doet wat ze vindt dat nodig is voor haar bedrijf, haar klanten en de wereld om haar heen.

Innerbitches zijn Schaamteloos Ambitieus & Succesvol, zij veranderen de wereld

Ze hebben visie. Ze zijn hun eigen rolmodel en daarmee een rolmodel voor andere vrouwen, en ook mannen om hen heen.
Zij volgen geen regels, zij maken nieuwe regels!
Zij zijn vrij en helpen anderen ook vrij te zijn om te worden wie ze werkelijk zijn.
Zij bouwen bedrijven ten gunste van álle mensen en de wereld waarin we leven.

Innerbitches laten de omstandigheden niet bepalen wat er mogelijk is voor hen.
Zij maken het mogelijk!

Zo ga je next level met jouw bedrijf en leef je je missie

Als jij je manier van denken zoals het brave aangepaste meisje overboord gooit dan floreert jouw bedrijf.

Wanneer je gaat denken als je innerbitch, als een echte BAAS, dan wordt het superhelder voor je hoe je je bedrijf enorm succesvol gaat maken op jouw eigen manier.
Je focus wordt veel scherper en ligt op jouw missie, je potentieel en talenten, en op je plezier.
Je impact wordt veel groter en je bereikt veel meer mensen. Je helpt hen een geweldig leven te leven.

Weet je zodra je anders gaat denken, meer als een echte BAAS, als je innerbitch dan zul je je ook direct zo gaan gedragen.

En dan zal het next level met je bedrijf allemaal zo veel makkelijker voor je gaan. Je gaat jezelf helemaal uit de weg. Je leeft je eigen missie en iedereen wordt daar beter van!

bgreatinbusiness, sparkle & shine!
Greta Krijgsman

P.S. Boek hier je gratis strategiegesprek voor de bloei van jouw bedrijf—>>>KLIKHIER

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen