Geen geld voor sinterklaascadeautjes
25 november 2016 
in moeder

Geen geld voor sinterklaascadeautjes

Ze heet Marina en is nu een succesvol onderneemster. Ze heeft een goed inkomen en straalt. Ze verdient meer dan ooit, haar clienten zijn nog tevredener en zij heeft meer vrije tijd. Hoe is dat mogelijk?

Ze is zelf bijna verbaasd wat er voor haar mogelijk bleek te zijn. Want haar situatie was schrijnend…

Geen sinterklaascadeautjes

Marina werkte al 20 jaar in haar eigen bedrijf. Ze had het druk, ze had veel klanten. Ze werkte eigenlijk altijd, zoveel ze kon, ook s’ avonds en in de weekenden als dat nodig was. Ze zag haar kinderen wel, maar een beetje zo tussen de bedrijven door zeg maar. Tijd voor zichzelf had ze eigenlijk nauwelijks, eerst waren er nog de huishoudelijke taken, de kinderen, andere verplichtingen etc.

sinterklaascadeauZe werkte heel hard en het meest schrijnende van alles was, ze verdiende uiteindelijk heel weinig. Zo weinig zelfs, dat ze geen Sinterklaascadeautjes voor haar kinderen kon kopen.

Het raakte mij diep toen ze me dit vertelde!

[tweetquote]Ze werkte zo hard, maar het leverde zo weinig op.[/tweetquote]

Helaas is haar verhaal geen uitzondering. Haar verhaal is wel erg schrijnend, maar veel ondernemers werken zooooo hard met zo weinig resultaat. Ze zijn gepassioneerd over hun product en/ of dienst, ze geven alles voor hun klanten maar ze verdienen nauwelijks geld. Of verdienen wel genoeg maar houden geen tijd meer over voor zichzelf. En dit heeft natuurlijk een behoorlijke impact. Ze ervaren onrust, schuldgevoel, stress en in het ergste geval lopen ze helemaal leeg…

Zo kon het niet langer

Marina besloot op zeker moment dat het zo niet langer kon. Businesscoaching heeft haar geholpen, ze is anders naar haar bedrijf gaan kijken en naar haar verdeling werk/ privé. Ze heeft keuzes gemaakt, haar kennis en vaardigheden vergroot op het gebied van marketing en haar MindSet en focus totaal veranderd.  Haar relatie met geld bleek desastreus, en die is nu aanzienlijk verbeterd, van vijand naar vriend zeg maar. Ze richt zich nu gericht op een doelgroep, biedt haar producten en diensten anders aan waardoor ze nog meer waarde biedt maar in minder tijd, en heeft geleerd hoe ze meer kan werken aan haar bedrijf in plaats van in haar bedrijf. Ze heeft een coach gevonden die haar kon helpen de stappen te zetten die nodig waren.

Ze verdient nu niet alleen veel, veel meer, ze heeft ook meer tijd gekregen, voor haar kinderen, zichzelf en andere dingen.

Ze is er nog niet zegt ze zelf, ze wil zichzelf en haar bedrijf nog verder door ontwikkelen. Ze weet inmiddels wat daar voor nodig is en stap voor stap bouwt ze, nog steeds met coaching, verder.

Het verhaal van Marina inspireert en motiveert. Ze is een enorm voorbeeld van hoe het ook kan zijn en hoe je het tij kunt keren.

Herken jij iets van het verhaal van Marina, of juist helemaal niet? Ik lees graag je reactie hieronder, van elkaars ervaringen kunnen we allemaal leren.

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

.BusinessMomoftheyear-kopie

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen