De valkuil van inspiratie

Oh, inspiratie…

Zit jij ook altijd zo vol ideeën? En oh ken je dat gevoel dat je zo geïnspireerd wordt en denkt oh, ja, plop een idee, en plop weer een idee, en plop nog één en dat gaat maar zo door?Idee

Zeker in deze tijd waar er zoveel gedeeld wordt via social media en we toegang hebben tot zoveel informatie is het makkelijk om overweldigd te worden door een enorme stroom aan mogelijkheden. The sky is the limit ook voor jou…

De grote valkuil is dat het zoveel is, dat je zo overspoeld wordt dat je uiteindelijk ‘verlamt’.

De valkuil van inspiratie
Geïnspireerd zijn is heerlijk, het helpt het creatieve proces, het stimuleert, enthousiasmeert en kan enorm verbinden. Het heeft echter ook een andere kant. Als je zo geïnspireerd raakt en zo vol ideeën zit dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

  • Dat je niet meer weet waar te beginnen,
  • of je focus kwijtraakt,
  • of zo hard moet werken om ze allemaal uitgevoerd te krijgen,
  • of zelfs soms dat je zoveel zou moeten als ondernemer, dingen die helemaal niet bij je passen…
  • of dat je zo ‘verlamt’ raakt door de overload aan ideeën dat je uiteindelijk nog maar heel weinig voor elkaar krijgt.

Zeker wanneer je een vrouwelijke ondernemer bent en je bedrijf met je gezin combineert, is je tijd schaars en de momenten waarop je werkt kunnen vrij ‘versnipperd’ zijn. Voor je het weet moet je immers alweer op het schoolplein staan om je kinderen te halen.

Wat helpt

Keuzes maken in wat je wel en niet doet, en effectief met je tijd omgaan kan dan zeker helpen om je inspiratie/ je ideeën daadwerkelijk om te zetten in actie.

Maar er is meer wat je daarbij enorm kan helpen, dicht bij jezelf blijven, bij je kern, dat wat je werkelijk wilt. Je afvragen of dit idee je werkelijk helpt, maar ja.. dat is ook nog niet altijd makkelijk, en dus…

Frustratie

De frustratie wanneer het je niet lukt om je ideeën uit te voeren wanneer je dat wel graag zou willen is funest. Moeheid, schuldgevoel, boosheid, onzekerheid… Het werkt allemaal door in je relatie, je gezin, je bedrijf en natuurlijk je gezondheid.

Dat is zo ontzettend jammer, en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Krijg het voor elkaar

Maak je bedrijf tot een succes (jouw definitie) op een manier die bij jou past.

Wanneer je jezelf enigszins herkent in bovenstaande is de workshop Creëer je droombedrijf, van idee naar Doen wellicht iets voor jou. Kijk voor meer info hier.

Een vraag voor jou:

Ben jij ook wel eens overweldigd door alle mogelijkheden, alle ideeën of al die inspiratie? Welk effect heeft dat op jou? En wat helpt jou dan?

Jouw tips en ervaringen helpen vast ook weer andere BusinessMoms. Ik lees ze graag in het commentveld hieronder.

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

BusinessMomoftheyear-kopie

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen