Deze bitch heeft het vooral gemunt op jóu en je bedrijf
24 augustus 2021 
in Mindset

Deze bitch heeft het vooral gemunt op jóu en je bedrijf

“Ja maar bij zó’n groot bedrijf kom ik toch niet binnen als ik niet minstens een paar boeken op mijn naam heb staan, als ik kan laten zien dat ik echt de expert ben?” Mijn klant is er volledig van overtuigd, dat zie ik aan haar. Ik heb haar voorgesteld om haar hart en haar missie te volgen en haar fantastische traject aan te bieden op het hoogste niveau in een grote organisatie.
En zij spreekt nu uit wat haar persoonlijke bitch haar vertelt.

Niks is zo destructief als deze dame die zich zo heerlijk nestelt in ons eigen hoofd

Zij weet je heel gemakkelijk onderuit te krijgen, ze hakt je kop er met gemak af. Zij laat werkelijk geen spaan van je heel. Ze haalt makkelijk uit en echt op de meest onverwachte momenten. Haar lange puntige nagels hebben al heel wat bloederige sporen in je huid achtergelaten.

Ik schreef eerder over je inner bitch. De levenslustige, onbeschaamde, krachtige vrouw in jou die je – ja, weet ik zeker – geleerd hebt te onderdrukken. Maar dat is een ander. Dat is dus eigenlijk geen bitch.

Nee, dan deze.
Deze bitch is pas een échte bitch, en ze woont gewoon ook in jou en ze heeft het vooral gemunt op jou.

Hoe herken je deze échte bitch?

Om te beginnen: deze heeft gewoon niks goeds in de zin. Ze wil kwaad. En dat is al precies een aanwijzing waaraan je haar kunt herkennen.

Ze huist dus in jouzelf en heeft haar nare pijlen vooral op jou gericht.

Zodra jij voor jouw bedrijf iets wilt doen wat je helpt, dan dwingt ze je graag terug in het keurslijf van angst. Het keurslijf dat de wereld je oplegt en waar je juist zo klaar mee bent. Zij veroordeelt je omdat je uit het keurslijf wilt. Zij oordeelt volgens de maatstaven van de buitenwereld, die meestal gevoed worden door angst en waar zij heel gevoelig voor is.

Zij zegt tegen je dat het ‘goed’ moet doen, een aangepast braaf meisje moet zijn en zodra je iets doet wat haar niet bevalt dan krijg je een figuurlijke klap.

Deze bitch zegt dingen als:

‘Wie ben jij om te denken dat je goed genoeg bent om met directeuren om tafel te onderhandelen over een opdracht.’

‘Je bent lui en egoïstisch door alleen met ideale klanten te willen werken.’

‘Wat ben je toch een loser, zie je wel, niemand koopt je nieuwe dienst voor die hogere prijs die je nu vraagt.’

‘Wie denk je eigenlijk wel dat je bent om zulke hoge prijzen te vragen, geldwolf die je bent…’

‘Een visie uitdragen in jouw vakgebied, een expert? Je moet snappen dat de bobo’s echt meer weten dan jij en je verhaal zo onderuit halen…’

Hoor je wat ze zegt?

Het liefste wil je haar niet horen, als je tenminste al zo ver bent dat je niet meer zomaar naar haar luistert. Toch raad ik je aan om ’s een keertje echt met aandacht met haar te luisteren.

Want wat hoor je dan?

Je eigen schaduw. Je twijfels, je angst.

Niet meer dan dat, maar ook niet minder. Ze waarschuwt je voor de risico’s van wat je op het punt staat te doen en dat is misschien heel goed bedoeld. Vanuit haar eigen gevoel jou ‘veilig’ te houden. Maar je hebt er niet zo veel aan als je haar waarschuwingen opvolgt. Of wanneer je gaat geloven wat ze over jou zegt.
Dan onderdruk je die andere bitch in jou.
Die inner bitch, degene met het vuur en het leven en de daadkracht!
Die ondernemer in jou die tot grootse dingen in staat is. Die transformaties teweeg brengt.

Mijn klant ging luisteren


Ze kon de stem van die bitch in haar horen: alles waarin ze niet volledig is aangepast aan de wereld waarin ze werkt, kreeg kritiek.

Maar ze hoorde daarna ook wat haar inner bitch erover te zeggen had: hoe sterk ze is, juist doordat ze van alles heeft overwonnen waarin ze niet vanzelf in het plaatje van haar omgeving past. Haar rauwe randje, precies dát waardoor ze zo goed is in wat ze doet. Hoe goed ze is in haar werk, hoeveel ze weet en waarover ze bést vijf boeken vol zou kunnen schrijven. Dat gaat ze alleen pas doen als ze voelt dat het moment er is waarop ze dit naar buiten wil brengen. Vanuit haar eigen kracht, niet om te bewijzen dat ze goed genoeg is.
Of om zich aan te passen om in een systeem te passen waarvan ze weet dat het niet eens werkt.

Ze hoorde de bitch, en toen dus gelukkig ook haar inner bitch


En maakte toch maar die afspraak met de directie. Het is nog best spannend, ze hoort nog steeds die bitch in zichzelf van alles over haar roepen. Maar ze volgt haar inner bitch. Díe heeft echt het beste met haar én haar bedrijf voor.

bgreatinbusiness, sparkle & shine!
Greta Krijgsman

P.S. Boek nu een vrijblijvend telefonisch gesprek om je bedrijf ook naar jouw volgend niveau te tillen. En die transformaties te realiseren die je werkelijk wenst: KLIK HIER–>>>

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen