Zo doorbreek je je bescheidenheid (en laat je je business bloeien)
20 mei 2021 

Zo doorbreek je je bescheidenheid (en laat je je business bloeien)

Bescheidenheid lijkt misschien een mooie eigenschap maar het dient je niet. Het bezorgt je onnodig en veel te veel werk. Wanneer je je bescheidenheid doorbreekt, laat je je business bloeien.

‘Oh als ik toch het lef zou hebben om met directeuren te praten en ze vertellen hoe goed mijn product is, dan zou ik veel meer kunnen betekenen met mijn bedrijf’, zegt Kitty tegen me.

Ze vindt het spannend om op directieniveau te verkopen

Ik denk nog even tjonge, dit meen je toch niet echt?
Kitty is drs. Ze heeft een bak aan werkervaring, heeft al jaren een eigen bedrijf. Een heel groot netwerk en schuwt geen enkel contact. Ze heeft het ook altijd enorm druk. Want ze spreekt veel mensen om nieuwe klanten te genereren.
Ze verbindt graag mensen en daar is ze trots op, en door veel mensen te spreken krijgt ze ook veel klanten.

Je zou dus denken dat Kitty heel tevreden kan zijn
Maar ze wil meer.
Want ze wéét dat ze meer kan. Meer impact en meer omzet.

Eigenlijk draait Kitty voortdurend om de hete brij heen

En dat heeft maar één reden: ze vindt het zo eng om die directeuren aan te spreken. Deels is dat terecht, Kitty realiseert zich dat ze haar verkoopgesprekken professioneler zal moeten leren voeren. Maar er is nog iets, en dat realiseert ze zich veel minder en het is ook veel minder terecht: Kitty heeft bakken ervaring en kennis, maar op dit niveau vindt ze het lastig om daar voor te blijven staan. Om zich groot genoeg te voelen om een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn. Dus gaat ze het contact met die directies tot nog toe maar uit de weg. Ze heeft het immers druk genoeg…

We werken daaraan in onze sessie

En we werken aan haar gesprekstechniek.
Als ze vertrekt, heeft ze de overtuiging dat ze het kán. Ook al vindt ze het spannend, ze gaat zich profileren als de gelijkwaardige gesprekspartner voor directies die ze feitelijk al ís. Ze voelt dat ze net zo’n power house is als de mannen in pak (nou ja, zo ziet ze dat in gedachten voor zich) met wie ze te maken krijgt.

Een paar maanden later zie ik Kitty weer. Ze heeft het gedaan en ze straalt

Want ze heeft een aantal opdrachten binnengehaald voor het prachtige product dat ze aanbiedt. En niet zomaar 1:1 klussen, maar grootschalige opdrachten waarmee ze in een aantal organisaties enorme impact maakt. Zowel het management als de medewerkers gaan er enorm profijt van hebben.

En Kitty’s bedrijf ook. Dat floreert

Ze begint er langzaam aan te wennen.
Haar onterechte bescheidenheid slinkt weg en ze staat voor wat ze is: een vrouw met een succesvol bedrijf en een grote positieve impact. Van mij mag ze nog veel verder doorgroeien. Dat hebben we nódig. Om haar impact en om haar voorbeeld.

Dikke kans dat er in jou ook een Kitty huist

Een powerhouse achter een flinke dosis bescheidenheid.

Wat zou er gebeuren als je die power inzet?
Als je jezelf zo groot zou zien als je bent en de impact maakt de je kunt hebben?

Ik nodig je uit om je bescheidenheid te doorbreken en je business verder te laten bloeien.
Wil je weten hoe jij dat concreet kunt doen?

Dat kun je ontdekken op 18 juni.
Dan organiseer ik voor het derde jaar een kleinschalig exclusief businessevent voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers: ‘Schaamteloos ambitieus & succesvol zijn als vrouwelijke ondernemer’

Bestel je ticket hier—>>>

bgreatinbusiness, sparkle & shine
Greta Krijgsman

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers, met name vrouwen geholpen bij de omzetgroei van hun bedrijf. Als sales-executive voor een zakelijke dienstverlener bezocht ik jarenlang 34 bedrijven per week. Ik moest zelf binnen zien te komen bij deze bedrijven en de afspraken regelen. Wat heb ik daar enorm veel van geleerd! Toen ik mijn eigen dienst als zelfstandige moest verkopen ontdekte ik: Brrrrr, dat was andere koek! Ik moest drempels overwinnen om 'mezelf' te kunnen verkopen. Zo ontstond het Verkopen met V.U.N. & flair. Een bewezen succesformule voor verkopen met plezier die gewoon goed voelt. Ik leer deze nu al jaren aan mijn eigen klanten en ook voor hen maakt het een wereld van positief verschil. Ziel en zakelijkheid gecombineerd :)
Reactie plaatsen

Gratis audioles: 'Krijg vaker een dikke vette 'JA' in verkoopgesprekken'

Gemakkelijk te luisteren tijdens je wandeling, hardlopen of koken bijvoorbeeld ;)

50%
Yes, jij ontvangt de gratis training 'Hoe je omgaat met bezwaren in verkoopgesprekken'
Waar mag ik de gratis training naartoe sturen?
Download nu