Schaamteloos ambitieus en succesvol zijn, waarom ik dat juist vrouwelijke ondernemers zo toewens
31 mei 2019 
in Mindset

Schaamteloos ambitieus en succesvol zijn, waarom ik dat juist vrouwelijke ondernemers zo toewens

Ik voel me er ook super kwetsbaar bij.

De thema’s die spelen rondom ‘Schaamteloos ambitieus en succesvol zijn als vrouwelijke ondernemer’ komen gewoon heel dichtbij

Ik voel er zelf ook schaamte bij, hoewel ik eerst niet wist dat dat het was wat ik voelde.

Nu besef ik dat ik me niet volledig vrij voelde om te uiten wat ik werkelijk dacht, te uiten wie ik werkelijk ben en met al mijn ambitie. Uit angst afgewezen te worden. En dat hield mijn groei tegen.

Volgens Brené Brown, die het boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ schreef en veel onderzoek doet naar schaamte, zijn we het meest kwetsbaar wanneer er een ongewenste identiteit wordt gekoppeld aan één van de volgende gebieden: uiterlijk en lichaamsbeeld, ouderschap, familie, opvoeding, geld en werk, geestelijke en lichamelijke gezondheid, seks, ouder worden, het geloof, een etiket opgeplakt krijgen, je mening geven en een trauma doorstaan.

Super ambitieus en succesvol zijn als vrouwelijke ondernemer valt nog steeds buiten de meest gangbare norm

Tja, en als je je buiten de gangbare norm begeeft op het gebied van vrouw zijn in combinatie met moeder zijn, geld verdienen, ambitie, zakelijkheid etc. zijn er nog steeds veel ongewenste identiteiten die je zomaar opgeplakt kunt krijgen zal ik maar zeggen…

Schaamte is een onaangenaam gevoel, het is een *nare psychosociale emotie die gaat over het afwijken van de eigen normen (aantasting eergevoel of trots), en/of de normen van anderen (in verband met de angst om misprezen of niet meer geaccepteerd te worden). *Wikipedia.

Een norm met een ongegronde fundatie

Wat niet wegneemt dat je mag streven naar dat waarvan je weet dat het klopt, voor mij en voor heel veel andere vrouwen. Voor mensen in zijn algemeenheid.

Dat is bezield leven. Leven vanuit je hart. Van betekenis zijn.

Dat doen waarvan je tot in je tenen voelt dat dat is wat je moet doen, zelfs als het spannend is, eng en dus schaamvol is. En zelfs schaamvol is, omdat er een norm heerst met een ongegronde fundatie. Des te reden meer om de schaamte te doorbreken!

Niemand zou ooit begrensd mogen worden in het vervullen van zijn of haar dromen, zijn of haar potentie, puur op basis van huidskleur, afkomst, leeftijd, sexuele voorkeur of geslacht.

Kwetsbaar

Kwetsbaarheid is onzekerheid, risico’s nemen en emotionele blootstelling. Zolang je leeft en relaties hebt, ben je kwetsbaar.

Wanneer je je blootstelt ben je als het ware in de arena, daar waar de doorbraak plaatsvindt. In de arena zul je altijd klappen krijgen, maar als we blijven wachten tot we perfect of onaantastbaar genoeg zijn voordat we de arena durven betreden, zullen we kostbare tijd verdoen en onze talenten de rug toekeren.

We zullen onze werkelijke zelf, onze prachtige zelf, met al onze kwaliteiten en ambities de rug toekeren.

Wat ik je gun als vrouwelijke ondernemer

Dat gun ik mezelf niet. Én ik gun het mijn klanten niet, en andere vrouwen niet, die óók worstelen op hun eigen gebied, en op hun eigen manier.

Met het hooghouden van veel ballen, verwachtingen, hun eigen wensen en verlangens, hun dromen, hun kostbare tijd, ambities waarmaken en groter groeien met hun bedrijf.

Want, ik weet, en jij weet het ook, wij zijn superambities en je bent wél een goede moeder als je voor zakelijk succes gaat. Je bent geen bitch als je geld wilt verdienen. Je bent geen manwijf als je resultaten ook belangrijk vindt. Je bent ook geen emotionele muts als je gewoon effe last hebt van je hormonen.

Ik gun jou je grootste ambitie en zakelijk succes als vrouwelijke ondernemer

Je bent okay zoals je bent, je bent geweldig en hebt alle recht om de beste versie van jezelf te zijn en je ambities op elk gebied te verwezenlijken.

Ach, je weet het best wel!

Maar je herkent het vast, dat je, iedere keer wanneer je je eigen plafond moet doorbreken, wanneer je naar een volgend niveau wilt doorgroeien, er weer een aantal hordes te nemen zijn op dit gebied.

Ik moedig je aan om ervoor te gaan! Ik weet zeker dat je een verschil kunt maken. Wat is het alternatief? Wie dienen we met het alternatief? We doen niet alleen onszelf tekort, maar ook de generaties na ons.

Ik moedig je aan om onverschrokken zichtbaar te zijn met je ambitie, je missie, je verhaal. Zodat je zo succesvol wordt met je bedrijf als je wilt.

Zodat je straalt en je potentieel waarmaakt.

Zodat je schaamteloos succesvol bent en daarmee de weg vrijmaakt voor alle vrouwen die jouw voorbeeld hard nodig hebben!

Doe je mee?

Omdat ik zo sterk wens dat iedereen zich optimaal kan ontplooien én omdat ik zie dat het nog steeds vrouwen zijn die zich op het gebied van ondernemen en financiële onafhankelijkheid inhouden, zich schamen voor hun ambities als die groter zijn dan de ‘norm’ en zich laten remmen om voor grotere groei te gaan, organiseer ik de BGREATER BUSINESSBOOST. Met de titel ‘Schaamteloos ambitieus en succesvol zijn als vrouwelijke ondernemer’.

Een dag waarop je vleugels krijgt. Waarop we werken aan je mindset en ál je talenten de ruimte geven. Een dag waarop we elkaar dragen en ondersteunen om te gaan knallen met die talenten! Deze dag gaat over verder groeien met jouw bedrijf. Je huidig plafond doorbreken. Stretchen, uitdagen, anders doen.

Omdat je vérder wilt groeien met je bedrijf: meer omzet, meer impact, meer voor elkaar krijgen, én tegelijkertijd genieten van het leven. ✨

Omdat je dat waard bent! Dus vlieg je met me mee?

28 juni a.s.

Kasteel Vanenburg te Putten

Schaamteloos ambitieus, schaamteloos bevlogen,

schaamteloos succesvol.

bgreatinbusiness, sparkle & shine!
Greta Krijgsman

P.S. Meld je hier aan voor de BGREATER BUSINESSBOOST ‘Schaamteloos ambitieus en succesvol zijn als vrouwelijke ondernemer’

Reserveer je ticket om je huidig plafond te doorbreken en je zakelijk succes nóg verder te vergroten.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen