5 belangrijke besluiten voor groei
09 december 2016 

5 belangrijke besluiten voor groei

In de vorige blog kon je het verhaal lezen van Marina
(je vindt het verhaal HIER).

Hoe ging het verder met Marina? Wat zijn belangrijke besluiten die zij gemaakt heeft?

belangrijk besluitAllereerst heeft Marina een besluit genomen: “Zo kan het niet langer, ik ga iets veranderen”.
Als je deed wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg, je kent de zin vast wel maar hoe vaak doen we dat? We blijven vaak hetzelfde doen en verwachten een andere uitkomst…
Het is niet leuk om te horen of je te realiseren maar ook ik betrap mezelf er op. Pffff, soms voel ik mezelf een hamster in zo’n molentje, steeds harder rennen maar het leidt nergens toe… (hmmm in dit beeld van mezelf in de hamstermolen zie ik nog wel een voordeel; je wordt er vast wel slank en fit van, ha ha ha)

Anyway, niet de uitkomst waarnaar ik in dat geval op zoek ben, logisch want ik ga alleen maar harder rennen.

Je besluit om iets anders te doen is alvast zo belangrijk! Je gaat in ieder geval al even stil staan. Daardoor kun je afstand van jezelf, je situatie nemen.

Het tweede belangrijke besluit dat Marina nam is zichzelf en haar wensen heel serieus te nemen.
Ze was het waard en ze zou een leven voor zichzelf creëren dat ze echt leuk vond, dat echt bevredigend was en voldoening schonk. Ze vond het spannend, want dit betekende nogal wat…

Groeien betekent je in bepaalde periodes oncomfortabel voelen, en nee dat is geen teken dat je niet op de goede weg zit. De weg naar je bestemming is niet alleen geplaveid met goud zoals sommigen je willen doen geloven!

Groei is niet voor watjes!

Marina nam dus nog een belangrijk besluit: ze omarmde het oncomfortabel voelen dat hoort bij groei.
En Marina wist dat ze bemoediging nodig zou hebben. Mensen die haar zouden steunen, feedback zouden geven, ook wanneer ze het even moeilijk had, maar die ook successen met haar zouden vieren.

Marina omringde zich met like- minded mensen.
Samen met dezelfde dingen bezig zijn stimuleert enorm en iedereen excellereert nog sneller, je leert van en met elkaar.

Voor Marina was het besluit coaching te volgen en dat zelfs in een langer durend programma een enorme stap. (En echt buiten haar comfortzone)
Ze wist niet zo goed wat ze kon verwachten en was nog redelijk sceptisch ook. Toch wist ze en voelde ze dat dit verbetering zou brengen. Ze wist dat ze dingen zou leren die ze nog niet eerder geleerd had, of niet in deze vorm en ze begreep dat ze uitgedaagd zou worden.

Marina had nooit gedacht dat haar leven zo enorm positief zou kunnen veranderen en dat nog steeds doet. En ze is blij dat ze deze besluiten heeft genomen, ze groeit enorm en haar bedrijf ook. Ze heeft meer succes zakelijk en dat heeft een enorme impact op haar privé, haar PRIZA- succes floreert :).

De besluiten die Marina nam kun je zelf natuurlijk allemaal toepassen, of misschien is 1 voor nu al wel voldoende voor jou.

Waarom zou je niet gaan voor geweldig? Dat besluit kun je nu alvast nemen. Ben je ook bereid hier actie op te ondernemen zoals Marina deed? Ik ga graag met je in gesprek, en deel direct 3 succesvolle strategieën met je voor meer PRIZA- succes in jouw specifieke situatie.

Wil je dat? Boek dan nu een Tips & Tools Sessie.

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

BusinessMomoftheyear-kopie

 

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers, met name vrouwen geholpen bij de omzetgroei van hun bedrijf. Als sales-executive voor een zakelijke dienstverlener bezocht ik jarenlang 34 bedrijven per week. Ik moest zelf binnen zien te komen bij deze bedrijven en de afspraken regelen. Wat heb ik daar enorm veel van geleerd! Toen ik mijn eigen dienst als zelfstandige moest verkopen ontdekte ik: Brrrrr, dat was andere koek! Ik moest drempels overwinnen om 'mezelf' te kunnen verkopen. Zo ontstond het Verkopen met V.U.N. & flair. Een bewezen succesformule voor verkopen met plezier die gewoon goed voelt. Ik leer deze nu al jaren aan mijn eigen klanten en ook voor hen maakt het een wereld van positief verschil. Ziel en zakelijkheid gecombineerd :)
Reactie plaatsen

Gratis audioles: 'Krijg vaker een dikke vette 'JA' in verkoopgesprekken'

Gemakkelijk te luisteren tijdens je wandeling, hardlopen of koken bijvoorbeeld ;)

50%
Yes, jij ontvangt de gratis training 'Hoe je omgaat met bezwaren in verkoopgesprekken'
Waar mag ik de gratis training naartoe sturen?
Download nu