Vandaag vier ik zijn leven nog een beetje extra
18 juli 2019 

Vandaag vier ik zijn leven nog een beetje extra

Op deze dag, 18 juli in 1980 gebeurde het.
Het voorval dat mijn leven tekende.
Mijn vader overleed.
Vandaag ben ik weer even verdrietig, maar vooral vier ik zijn leven nog een beetje extra.

Ik voel nog zijn grote sterke hand in mijn hand. Ik weet nog hoe ik me voelde toen ik naast hem liep en ik probeerde net zulke grote stappen te zetten als hij. Het lukte bijna… Maar net niet… Ik was nog te klein. We liepen naar een marktkraampje waar ze glas graveerden. Hij liet een glas voor mij en mijn broertje graveren met onze namen er in.
‘Wow’ heb ik later vaak gedacht, ‘hoe bijzonder dat hij dat juist die dag nog heeft gedaan.’
Dezelfde avond overleed hij plotseling.
Mijn vader.
Een hartstilstand.
Bam.

Dat was het dan. Zijn leven was voorbij. Zijn leven was geleefd. En mijn leven, het leven van mijn moeder en mijn broertje veranderde volkomen. Niets was ooit nog hetzelfde, in geen enkel opzicht. We verlieten kort na zijn overlijden onze woonplaats.

Ik realiseerde mij als klein meisje hoe kostbaar het leven is. Hoe in 1 klap je leven voorbij kan zijn. Hoe alles opeens anders kan zijn. En ik realiseerde me ook, dat ik er zelf nog altijd was. Ik was zelf een constante in dit hele gebeuren. Ik kon altijd terug vallen op mezelf. En dus besloot ik toen dat investeren in mezelf, mijn eigen ontwikkeling en zelfstandigheid superbelangrijk is.

Vandaag vier ik het leven van mijn vader nog extra. Ik kende hem maar kort, maar hij heeft me zo ontzettend veel gegeven.
Daar ben ik zo enorm dankbaar voor!

Ik herinner me een bezoek aan de groothandel. Dat was leuk, we gingen regelmatig met het hele gezin. Soms gingen we naar de groothandel in Duitsland, dus voelde het als een echt ‘uitje’.
‘Waarom koop je nou dat product in, dat andere is toch veel mooier?’ iets in die strekking vroeg ik hem dan. Hij legde mij uit dat het er vooral om ging wat de mensen die zijn klanten waren mooi vonden en graag wilden hebben.
Daar moest je je dus voortdurend in verplaatsen: ‘Wat wil mijn klant’.
Hoe dien ik mijn klant.

Ik herinner me hoe hij enthousiast thuis kwam omdat er iets nieuws op de markt was. Zo kon hij vernieuwen en zijn klanten nog meer variatie aanbieden.

Ik herinner me dat mijn vader meeging op schoolreisje als begeleider. Mijn vader maakte bewust keuzes, hij vond de opleiding en school van zijn kinderen belangrijk en wilde daar deel van uitmaken. Hij was wel vaker aanwezig op school en hielp dan mee aan een activiteit. Dat kon ook omdat hij het leven leidde dat hij koos te leven. De vrijheid die hij zichzelf en zijn gezin toestond. Te zijn wie we zijn, zoals we zijn.

Ondertussen moest er ook geld verdiend worden in het familiebedrijf, en dat deden mijn moeder en vader samen. Ook daarin maakten mijn ouders keuzes. Bewuste keuzes. Dat wat ze voor zichzelf, hun kinderen wensten was daarin leidend en daar voegden ze zich naar. Ze lieten zich niet voorschrijven hoe iemand anders dit deed, zij kozen hun eigen weg daarin.

Steeds vaker besef ik me hoe ik in hun voetsporen treed. Hoe alles waar ik voor sta en wat ik uitdraag ik ooit al voorgeleefd heb gekregen.
Steeds vaker besef ik me dat veel dingen er altijd al waren. En juist dat wat er al was en wat er fijn aan was, dat wil je meenemen in je eigen leven.

Eigen baas zijn. Werken waar en wanneer je wilt. Je eigen tijd indelen. Gezin en werk combineren. Gelijkwaardig zijn. Geld verdienen, en tijd voor jezelf, je hobby’s, je vrienden en familie. Bijdragen aan de gemeenschap.

Ja, ik ben super dankbaar voor de jaren die ik van hem gezien heb, die ik met hem heb mogen leven.

Vandaag vier ik zijn leven nog extra.

bgreatinbusiness, sparkle & shine!
Greta Krijgsman

P.S. Wil je je ideale bedrijf bouwen? Zit dat verkopen je in de weg omdat je dat toch nog steeds lastig vindt? Snap ik helemaal, superherkenbaar zelfs! Lees hier mijn verhaal over verkopen—>>>

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen