Trouw aan jezelf, zakelijk succes op je eigen voorwaarden
21 november 2021 

Trouw aan jezelf, zakelijk succes op je eigen voorwaarden

Terwijl ik mijn straat uitrijd lopen de tranen over mijn wangen. Ik ben op weg naar de vuur-waarde-impact dag die ik georganiseerd heb. Ik denk, shit, straks is mijn make up nu al verpest, en de dag moet nog beginnen.

Het zijn tranen van dankbaarheid.

Omdat er zo veel berichtjes vol lieve zinnetjes en succeswensen binnenkomen. Omdat de zon schijnt, en de weersvoorspelling voor de hele dag goed is. Omdat de eigenaar van de locatie zo relaxed is. En ik besef me hoe ontzettend veel liefde en moois er is en ik voel me intens dankbaar. Nu al, en ik ben daarom ontzettend blij dat ik heb doorgezet deze dag te organiseren, want ik voelde me wel uitgedaagd.

Ik bleef trouw aan mezelf bij de organisatie van de vuur-waarde-impact dag

Vorig jaar moesten we de vuur-waarde-impact dag afzeggen vanwege de toen geldende Coronamaatregelen. Ik zag het toen niet zitten om een aangepast programma te draaien voor deze bijzondere dag. Doordat er een vuurloop bij zit, zijn er alleen al praktisch flink wat zaken om rekening mee te houden. Ik bedoel hou maar eens afstand als je met je blote voeten bij die hete kolen staat en je na die bijzondere kickervaring iemand in de armen wilt vliegen. Ik wil op bepaalde dingen gewoon geen concessies doen. Niet als mens en ook niet als ondernemer. Wanneer ik voor een keuze sta, vraag ik mezelf dan ook altijd af wat voor mij persoonlijk het allerbelangrijkste is. In dit geval was het dat ik relaxed was onder de situatie en de dag vol enthousiasme, met de toen geldende maatregelen kon organiseren. Dat was vorig jaar niet zo. Toen besloot ik het dus niet door te laten gaan. Maar dit jaar had ik natuurlijk niet gedacht dat we nog steeds te maken zouden hebben met restricties, en zelfs nieuwe. What the fuck? Ik was even van mijn padje, ontmoedigd, twijfelde en toen besloot ik dat het wel door zou gaan. Ik zou een manier vinden, trouw aan mezelf.

Ik hield het bij de essentie van de dag

 Vuur-waarde-impact gaat immers over de essentie. Dat wat je ten diepste wilt realiseren met je bedrijf en wilt overbrengen op je klanten. Dat geldt dan voor mij ook als ik deze dag organiseer. Ik heb dat helemaal uitgekleed. Dat vuur dat ik wil overbrengen. Dat zit hem in een vorm dicht bij jezelf en als mens. Dicht bij de natuur, je menszijn. Ontdaan van wat voor de maatschappij als succes gezien wordt. Het gaat over succes op je eigen voorwaarden.

Voor de Schaamteloos ambitieus en succesvol-dag, het andere grote evenement dat ik met regelmaat organiseer, hoort daar voor mij die luxe locatie bij. Het plezier van die combinatie tussen sjiek, zakelijk en dan gewoon hoppa tot die kern komen en spelen met doen waar je zin in hebt als in dansen in de boardroom, wat we deden op die dag.

Voor deze Vuur-waarde-impact-dag moest ik op zoek naar een andere locatie en ik vond een locatie in de natuur, weilanden, met een eigenaar die zijn eigen keuzes maakte, een ander leven kiest, vol vrijheid om te doen wat hij wil. Maar ook met de bereidheid daar offers voor te brengen.

En precies dat!

Dát past helemaal bij de essentie van wat ik wil overbrengen met deze dag.

De bereidheid offers te brengen

Met het organiseren van een vuurloop voor vrouwelijke ondernemers komt ook altijd de gedachte aan de heksenvervolging terug. Wanneer er een zondebok aangewezen wordt kunnen er rare dingen gebeuren, blijkt uit de geschiedenis. Onschuldige mensen worden om onzinnige dingen gekwetst of zelfs doodgemaakt.

Je eigen stem, je eigen koers of vrijheid willen leven, kan soms letterlijk gevaarlijk zijn.

Ik wil niet zeggen dat ik zo’n soort offer bracht, of dat jij dat zou moeten doen. Natuurlijk niet.

Maar we denken al vaak dat iets gevaarlijk is terwijl dat gevaar zich alleen in ons hoofd afspeelt. Die mindfuck wordt heel duidelijk met de vuurloop.

Vuur-waarde-impact staat voor gaan voor waar je werkelijk in gelooft. Dat vuur inzetten en maatschappelijke en economische impact durven hebben. De waarde daarvan inzien. De prijzen vragen die daarbij horen en ook de prijs betalen die daarbij hoort. Zakelijk succes op je eigen voorwaarden. En de overvloed en rijkdom ervaren die daaruit voortvloeien.

Ik heb dat weer ervaren door deze dag te organiseren en te blijven staan voor waar ik in geloof. Big time!

Mijn vuur voor inclusie, jezelf mogen zijn, puurheid in menszijn en gelijkwaardigheid voor mannen en vrouwen is weer bevestigd en nog meer verankerd. En ik ben super dankbaar voor vuur-waarde-impact, zakelijk succes op mijn voorwaarden.

Bgreatinbusiness, sparkle & shine,

Greta Krijgsman

P.S. Als je vanuit je passie en essentie je bedrijf verder wilt laten groeien vol voldoening én vrijheid, boek dan nu een vrijblijvend gesprek--->

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen