7 tips om nooit meer een goed idee te vergeten
06 november 2014 

7 tips om nooit meer een goed idee te vergeten

lampBalen!!! Supergoede ideeën komen vaak op de meest gekke momenten en voor je het weet… weg zijn ze… nu niet meer:

7 tips om je ideeën te ‘vangen’.

 1. Zorg dat je altijd een klein notitieboekje bij je hebt.
  Ik heb altijd een klein formaat in mijn tas. Wanneer ik een idee krijg, schrijf ik het op. Hetzelfde doe ik met boekentips, of filmtips etc.
 2. Spreek een bericht in in je telefoon.
  Op mijn telefoon zit een record functie. Hier kan ik altijd iets inspreken wanneer schrijven niet handig of niet mogelijk is.
 3. Bel een vriend of vriendin.
  Direct delen met iemand die er iets mee kan is ook een handige manier. Zeker wanneer het een idee is dat direct uitgevoerd kan worden. Waarom wachten?
 4. Stuur jezelf een e-mail.
  Ben je lekker bezig op de computer, (zoals ik nu bijvoorbeeld 😉 ) ga dan direct door naar mail en stuur jezelf het idee, je blijft in dezelfde actiegerichtheid en hoeft je huidige werk amper te onderbreken.
 5. Kort en krachtig.
  Wanneer je je idee opschrijft en weinig tijd hebt, schrijf kort de kern op. Zo word je op dat moment ook niet teveel afgeleid van waar je eigenlijk mee bezig was.
 6. Houd een ‘groot ideeënboek’ bij.
  Al die mooie ideeën, bundel ze in een groot boek. Al je ideeën zijn enorm waardevol. Misschien nu niet uitvoerbaar maar ze komen vast ooit eens van pas. Alles bij elkaar helpt je terug te vinden wanneer je ze nodig hebt.
 7. Neem de tijd voor je ideeën.
  Neem geregeld de tijd om bij je ideeën langs te gaan. Pak je ‘ideeënboek’ en rangschik je ideeën op thema, werk ze evt. uit en maak ze uitvoerbaar. De ideeën die eigenlijk toch niet oké waren en nu bij nader inzien toch niet zo lumineus zijn, schrap die. Maar schrap alleen waarvan je dat zeker weet, want onthoud: “er is zoooooveel mogelijk!”

Hoe vang jij je ideeën?

Geef jouw tips hieronder.

PS deel deze tips ook met anderen waarvan je denkt dat ze deze tips ook kunnen gebruiken.

PS heb je zoveel goede ideeën maar stokt het nog wel eens in het uitvoeren daarvan? Wellicht is dit iets voor je: MasterClass Creëer jouw Droombedrijf 

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen