Magische momenten maken je business & je leven
04 juli 2019 

Magische momenten maken je business & je leven

We besluiten om nog even te blijven. Nog even na te genieten, het moment nog even langer te beleven. Nog even langer de magie te voelen van deze dag.

‘Schaamteloos’ nagenieten. ‘Schaamteloos’ trots zijn op het succes van deze dag.

Zo ontzettend dankbaar voor wat er gebeurde, wat er zichtbaar werd aan ambitie bij de deelnemers aan ‘Schaamteloos ambitieus en succesvol zijn als vrouwelijke ondernemer’. Beseffend hoe belangrijk het is dat ze die ambitie waarmaken.

Magische momenten maken je business

In gedachten zie ik weer het moment waarop een van de vrouwen die deelnamen, uitte hoe spannend ze het vindt om de volgende stap te zetten met haar bedrijf. Omdat ze weet dat ze kritiek kan krijgen uit het werkveld waarin ze zich begeeft.
Rationeel weet ze dat het niet hoeft. Dat ze kennis en expertise heeft. Niet alleen uit boeken, diploma’s en haar werk, maar ook uit haar leven, haar gevoel, haar visie, die ze notabene heel goed kan staven.

Maar ze heeft geleerd dat haar manier, haar verhaal niet zo belangrijk is als het niet aan bepaalde maatstaven voldoet. En dus… bokste ze op tegen deze onwaarheid en deed ondertussen enorm haar best om eraan te voldoen. Maakte ze zich kleiner dan ze is. Want de échte experts, dat zijn de mensen die aan die specifieke maatstaven voldoen.

En toen was er het moment dat een andere deelneemster haar vroeg: ‘Goh, ben jij dus diegene die dat boek schreef? Weet je dat ik dat boek al jaren als hét boek op dit gebied hanteer? Dat ik je bevindingen gebruik en toepas voor mijn cliënten? Dat ik het verreweg het beste boek vind dat ik over dit onderwerp ooit ben tegengekomen?’

Het is een collega uit het werkveld. Die hiermee haar eigen blokkade  gespiegeld krijgt om de volgende stap met haar bedrijf te zetten.

Een magisch moment, dat voor beiden een verschil voor hun business gaat maken.

Samen met mijn dochter

Magische momenten maken je je business, mijn dochter en ikIk mijmer nog even verder. Mijn dochter zit naast me. Samen met haar voel ik nog even de magie. Ik geniet van haar aanwezigheid. Het komt binnen hoe we boffen dat we samen deze dag hebben doorgebracht. Met andere vrouwen. Die hun kwetsbaarheid hebben gedeeld. Hun grote levenslust. Hun plannen voor de toekomst, maar ook de blokkades die ze daarin tegenkomen.

Na de eerste pauze kwam ze naar me toe: ‘Mam, je hebt me geraakt door wat je zei. Doordat je je verhaal zo vertelt hier in de groep. Door wat jij doet voor deze vrouwen en hoe open je bent.’
Wauw, die had ik niet zien aankomen. Ze was immers geen deelnemer. Ze was mijn assistente deze dag in het kader van de opleiding Leisure en Event Management die ze doet.

Deze dag moest er komen

Terwijl ik dit typ rolt er een traan over mijn wang. Serieus. Want opeens herinner ik me hoe ik 5 weken geleden, toen ik bedacht dat ik deze dag ging organiseren, hardop uitsprak: ‘Deze dag moet er komen, al sta ik alleen in de zaal mijn verhaal te vertellen. Dit verhaal moet verteld worden, en iemand zal het verhaal horen, iemand zal er door geraakt worden, zich er aan op kunnen trekken. Ik ga het gewoon vertellen en ik vertrouw er op dat het goed is. Zelfs als niemand het hoort, zal ik het vertellen, omdat het gewoon mijn verhaal is, en ik niet langer een verhaal wil vertellen, dat niet het mijne is.’

Het gebeurt in de pauzes

Ik denk terug aan de pauzes. In de pauzes zijn we samen. De groep is klein, dus we delen en dan gaat het toch over het vrouw zijn, de vooroordelen die we dagelijks mee maken als vrouwelijke ondernemers. De boodschappen die verkapt aan ons worden gegeven. De verhalen die zo hardnekkig zijn dat ze ons woest maken, vertwijfeld soms.

Ik vertel dat ze mij ook steeds vaker nieuwsgierig maken. En dat die nieuwsgierigheid mij in staat stelt vragen te stellen over die vooronderstellingen, overtuigingen, vooroordelen. Ik deel voorbeelden, anekdotes, overpeinzingen, twijfels, onzekerheden, overwinningen en successen. De andere vrouwen herkennen het, erkennen het, zeggen ‘Wow, dat is een goede, ik ga ook vragen stellen vanaf nu.’

En dan opeens zegt mijn dochter: ‘Mam, je hebt me ook nog iets heel belangrijks geleerd vandaag.’ ‘Oh, vertel.’ Zeg ik. En ik verwacht van alles, behalve dat wat ze zegt:

‘De kracht van vragen stellen’.
Magisch.

Magische momenten, ze maken het verschil voor je business & voor je leven

En de verhalen die je kiest te vertellen, ook in de pauzes, wanneer je denkt dat ze er minder toe doen: ook die maken verschil. Een groot verschil.

We besluiten gewoon nog te gaan dineren op deze prachtige locatie. Mijn dochter in ik. We willen beiden nog niet naar huis. We zijn nog niet klaar hier.

bgreatinbusiness, sparkle & shine

Greta Krijgsman

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Meinou Bos
Door

Meinou Bos

op 04 Jul 2019

Schaamteloos ambitieus en succesvol zijn als vrouwelijke ondernemer! Goede titel. De vlag dekt absoluut de lading. Het was een heerlijke dag met inspirerende vrouwen op een prachtige lokatie. Ik heb genoten. Je blog geeft een mooi inkijkje.

Greta Krijgsman
Door

Greta Krijgsman

op 05 Jul 2019

Dankjewel Meinou! Super dat je erbij was. Geweldig ook dat jij de Zelfbeeldtraining die jij ontwikkeld hebt een nog grotere boost gaat geven! Zo kun je nog meer mensen helpen met deze mooie training.

Reactie plaatsen