Laat je niet gek maken

Laat je niet gek maken, ontdek je eigen weg!

Afgelopen maanden gaf ik een aantal keer de MasterClass Creëer je Droombedrijf, van idee, naar doen, naar werkelijkheid.

Wat heerlijk is het om te doen. Zoveel herkenning en zoveel te delen.

Maar… wat mij iedere keer weer zo aangrijpt en wat ik nu graag met jou wil delen is het volgende.

Jouw Droombedrijf is het bedrijf dat bij jou past, jouw Droombaan is de baan die bij jou past. Die jou voedt, die faciliteert in jouw behoeften wensen en verlangens. Die onderdeel is van het leven dat jij wenst, passend bij jou, jouw situatie.

Jouw weg quote GretaDe manier waarop je dat bereikt is dan ook via jouw weg. Niet de weg van iemand anders, dat is zijn of haar weg, en die weg is prima en succesvol voor diegene.

Natuurlijk kun je leren van iemand anders succes, en de succesvolle strategiëen leren toepassen. Dat scheelt je veel tijd en moeite en je hoeft niet dezelfde fouten te maken. En ook rolmodellen kunnen zeer effectief zijn… maar gek genoeg brengen juist die rolmodellen voor veel vrouwen vaak onzekerheid, twijfel en stagnatie.

Ze laten zich eigenlijk een beetje gek maken, ze gaan zichzelf vergelijken. Én in die vergelijking komen ze er zelf vaak niet positief vanaf. Geen enkel mens en geen enkele situatie is nu eenmaal gelijk. Jij bent uniek, jouw bedrijf is uniek en jouw definitie van succes is de jouwe.

“Als je succesvol wilt zijn moet je bereid zijn de hele nacht door te werken”. Deze stelling had 1 van de deelneemsters uit de MasterClass zich in haar oren geknoopt. Deze stelling was afkomstig van een succesvolle ondernemer tegen wie ze opkeek. Ze vond van zichzelf dat ze ook zo hard, op deze manier moest werken om tot hetzelfde resultaat te komen als hij. WAAROM???

De sleutel zit in jezelf. Weten hoe jouw gewenste situatie, jouw droombedrijf, jouw droomleven, jouw definitie van succes eruitziet. En van daaruit bepaal je je weg. Zet je de eerste stappen, babystapjes, en zo kom je steeds verder, genietend van je weg.

Zelfs als die weg soms moeilijk is, want je weet: DIT is MIJN weg, die leidt naar MIJN succes, waarbij ik me goed en gelukkig voel.

De deelneemster uit mijn MasterClass was opgelucht nadat ze doorhad dat ze een overtuiging had overgenomen die niet bij haar past en die haar niets bracht, sterker nog, die haar van haar succes, haar Droombedrijf & Droomleven afhield. Wat ben ik blij voor haar dat ze inmiddels weer haar eigen succesvolle weg bewandelt.

Vraag aan jou:

Heb jij ook ooit een soortgelijke ervaring meegemaakt? Wat heeft jou geholpen? Of herken je het en zit je er midden in?

Ik lees hieronder graag je reactie.

Doe & voel je goed, Greta Krijgsman.

BusinessMomoftheyear-kopie

Ps, vind je dit artikel ook interessant voor anderen? Deel het dan gerust via de deelknoppen hieronder.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen