Het vuur na aan de schenen

voeten: schenenIemand het vuur na aan de schenen leggen betekent ‘het iemand heel moeilijk maken’.

Vaak heeft het een specifiekere betekenis ‘iemand scherp ondervragen, zodat hij zich er niet meer uit kan redden met smoesjes’ en soms ook ‘iemand door scherpe vragen te stellen proberen te ontmaskeren’.

Het vuur na aan de schenen leggen, is dat wat jullie doen bij bgreat?

Ja, eigenlijk wel :)

Letterlijk en figuurlijk… Hoewel het vuur na aan de schenen leggen toch echt iets heel anders is dan vuurlopen… Of… toch niet?

Toch leuk om eens te vergelijken:

Tijdens een vuurloop ligt het vuur letterlijk na aan de schenen, dat klopt alvast.

Tijdens een vuurloop word je ontmaskerd…, tja… er worden diepere lagen onthuld, dus… ja eigenlijk wel. Bovendien ontdek je heel wat overtuigingen die je hebt die niet helpend zijn en waar je tijdens de vuurloop niet onderuit kunt. Dat klopt dus ook.

Het iemand heel moeilijk maken, dat zou kunnen… dat hoeft zeker niet… hoewel… De keuze om iets wel of niet te doen, kan flink lastig zijn. Loop je wel, of loop je niet over die hete kolen. Die keuze kan moeilijk zijn. Het gaat er dan natuurlijk niet bewust om om het iemand moeilijk te maken. Het interne conflict bij diegene die voor de keuze staat is dat wat het moeilijk maakt: Doe ik het wel, of Doe ik het niet… Een keuze tussen ja, of nee zeggen. Soms kan Nee zeggen heel belangrijk zijn, een opluchting, een wijze les voor diegene die op dat moment tijdens een vuurloop Nee zegt.

Kortom, leggen wij van bgreat het vuur na aan de schenen?

Wij zijn benieuwd naar je antwoord: Ja/ Nee (je kunt het hieronder in het commentveld vermelden)

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

Ps, wij gunnen iedereen een portie vuur in zijn/ haar leven, deel dit artikel dan ook gerust.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen