Het verschil tussen doen en afhaken

Vanochtend moest ik er weer aan denken.

Hoe gaat dat toch? Wat gebeurt er toch?

Wat is dat dat je soms zo enthousiast bent over wat je wilt. Overtuigd van dat wat je kunt.

Je bent klaar voor een volgende stap. Je ziet het voor je, je weet dat je het kunt. Totdat… je het deelt met iemand anders. Je krijgt een reactie als:doe vooral voorzichtig, stel je voor dat het niet lukt” ofhoe weet je zo zeker dat mensen daarop zitten te wachten” of “joh, dat kost heel veel tijd, heb je dan nog wel tijd voor…” en misschien wel de meest bizarre: “vindt je man dat wel goed?”

Er was een tijd dat ik me daardoor liet beïnvloeden. Ja, je hebt ook wel gelijk dacht ik dan…  En dan lietstreet-sign-141396_640 ik het erbij. Soms niet helemaal, maar mijn energie was in ieder geval naar beneden. Ik was moe na zo’n gesprek en twijfelde… aan alles… zag ik het wel goed, kon ik het echt wel, was het te vroeg, te laat, etc. Het kostte veel moeite om mezelf daarna weer op te peppen. En soms leidde het tot een ach… laat ook maar… het is toch niet haalbaar… Tijdens coachingsgesprekken hoor ik ook vaak dit soort ervaringen.

Inmiddels overkomt het mezelf niet meer zo vaak. Ik heb flink aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt (ungoïng proces trouwens) waardoor ikzelf veel steviger sta. Zeker ben over wat ik kan, wat ik wil en wat ik doe. En omring ik me tegenwoordig met mensen die me steunen, die gelijkgezind zin. Die wel kritisch zijn, maar kritisch ondersteunend in het realiseren van mijn dromen.

Maar ik weet nog wel hoe het was, hoe het me ontmoedigde om te horen waarom alles wat ik wou niet zou kunnen, niet haalbaar was…

Hoe zou het zijn als:

  • iemand je verhaal zou aanhoren en je zou aanmoedigen?
  • je bevestiging zou krijgen van dat waar je in gelooft?
  • je je gesteund zou voelen in dat wat je werkelijk wilt?
  • je je serieus genomen voelt?
  • je zelfs inzichten/handvatten zou krijgen om dat ook werkelijk te gaan doen, vorm te geven?

Wauw! Hoe zou je je voelen? Hoe zou je energie zijn? Wat zou je volgende stap zijn?
Hoe zou het zijn als we allemaal zouden denken in mogelijkheden? Als we ze zouden creëren?

Hoe zou dat zijn?
Wat zou het voor jou betekenen?

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers, met name vrouwen geholpen bij de omzetgroei van hun bedrijf. Als sales-executive voor een zakelijke dienstverlener bezocht ik jarenlang 34 bedrijven per week. Ik moest zelf binnen zien te komen bij deze bedrijven en de afspraken regelen. Wat heb ik daar enorm veel van geleerd! Toen ik mijn eigen dienst als zelfstandige moest verkopen ontdekte ik: Brrrrr, dat was andere koek! Ik moest drempels overwinnen om 'mezelf' te kunnen verkopen. Zo ontstond het Verkopen met V.U.N. & flair. Een bewezen succesformule voor verkopen met plezier die gewoon goed voelt. Ik leer deze nu al jaren aan mijn eigen klanten en ook voor hen maakt het een wereld van positief verschil. Ziel en zakelijkheid gecombineerd :)
Liv Happier
Door

Liv Happier

op 28 Oct 2014

Zo herkenbaar! Nu geniet ik daarom stiekem zelf van iedere steen die ik leg.. deel minder en doe meer! Uiteindelijk gaan ze t vanzelf wel zien ;)

Reactie plaatsen

Gratis audioles: 'Krijg vaker een dikke vette 'JA' in verkoopgesprekken'

Gemakkelijk te luisteren tijdens je wandeling, hardlopen of koken bijvoorbeeld ;)

50%
Yes, jij ontvangt de gratis training 'Hoe je omgaat met bezwaren in verkoopgesprekken'
Waar mag ik de gratis training naartoe sturen?
Download nu