Caviaar, cocaïne en klotsende oksels
01 september 2022 

Caviaar, cocaïne en klotsende oksels

Terwijl de zon op mijn huid brandt voel ik gelukkig nog af en toe een briesje. Gelukkig maar want ik vraag me zo langzamerhand af of je als mens toch op een zeker moment kunt smelten. Ik bedoel: de zweetdruppeltjes glijden tussen m’n borsten door mijn navel in, en in straaltjes over mijn rug.
Natuurlijk weet ik heus dat ik niet smelt, maar djeeezzz, de temperatuur is inmiddels zo hoog opgelopen dat ik blij ben dat ik gewoon wat ronddobber en met de stroom meega.
I’m going with the flow, weet je nog uit mijn vorige blog?
Mijn gezondheid vraagt dat ik doe wat goed voor me is.

En die flow brengt me nu bij caviaar en cocaïne

Noodgedwongen schakel ik naar mijn echte verlangen. Ik móet nu immers dingen doen waar ik van geniet…
Het brengt me in een staat van puur zijn. Ik geniet, ervaar overvloed in tijd en geld. Rijkdom in optima forma! Ineens staat mijn verlangen centraal, in plaats van moeten of presteren. Nu ik ‘moet’ doen wat ik wil, is alles oké. Ik ben oké. Ik word gedreven door intrinsiek willen en mijn wensen zijn oké, méér willen is oké. Precies wat ik altijd meegeef aan mijn klanten, aan jou, maar dat is vást omdat ik er zelf ook nog iets in te leren heb 😉. Ik mag meer van wat fijn voelt; dat ik het wil is reden genoeg om het te mogen. En voordat je je nu afvraagt waar dit concreet over gaat: terwijl ik luier in de zon, merk ik dat ik nu caviaar en cocaïne wil.

Kan ik als ondernemer, en als vrouw, zomaar doen waar ik zin in heb?

Wat denk je als je dat leest? Wat roept mijn verlangen naar caviaar en cocaïne bij je op? Over mij, over mijn business? Misschien heb je direct een oordeel of associatie, en die kan positief zijn maar ook negatief. Grote kans dat dat zo is. Dat je me beticht van bizarre luxe verlangens, onnodig voor de wereld, terwijl er zoveel ongelijkheid is – bijvoorbeeld.
We oordelen allemaal al wat af. Dat doen anderen dus ook over ons, dat is een gegeven. Maar als we bang zijn voor die oordelen, leven we ons leven dan wel? Bouwen we dan de bedrijven waartoe we in staat zijn? Met al onze talenten en kwaliteiten? Ons potentieel waarmee we niet voor niks geboren zijn?

Van die dingen waar je zin in hebt, maar jezelf niet toestaat

Als ik praat met vriendinnen, mijn klanten, andere ondernemers blijkt keer op keer dat er nogal wat verlangens zijn waar we het liever niet openlijk over hebben. Terwijl dat verlangen de normaalste zaak van de wereld is.
Dingen zoals ontspanning, genot, waardering, geld verdienen, seks, orgasmes.
Maar ook dingen als goed geld verdienen met je missie, of minder hard werken terwijl je bedrijf doorgroeit, van luxe mooie dingen genieten, een hele dag niks doen en zonder partner of kinderen op vakantie gaan: er komt bij de vrouwen die ik spreek bijna altijd schaamte bij kijken. Nog meer zakelijk succes nastreven terwijl je bedrijf al goed loopt, als expert spreken op bijeenkomsten of als talkshowgast op tv willen zijn: allemaal dingen waar velen van ons naar verlangen, maar waar ze zich voor schamen. En het valt me op dat we het zelf aan onszelf nog niet altijd toegeven dat we ernaar verlangen en slechts mondjesmaat toestaan het daadwerkelijk te doen. Terwijl ons verlangen ons wijst naar de bijdrage die we vanuit ons potentieel kunnen leveren!

Het is heel logisch dat we het spannend vinden om eraan toe te geven

De keuzes van vrouwen en mannen worden al generaties gevormd door sociale normen over gender (wat mannen en vrouwen ‘horen te doen’). Deze normen worden zichtbaar op scholen, in het werkleven en bij ondernemerschap. Mannen werken vaker fulltime en verdienen meer zelfs in gelijke functies, terwijl vrouwen vaker parttime werken en zelfs als ze evenveel en werken en verdienen doen ze het meeste doen in het huishouden.

Ze vinden je een luxe poes, stoeipoes, geldwolf, snol, bitch, manwijf, heks

Het zijn die oordelen van de buitenwereld die we nog steeds vrezen. Soms onbewust, en ondanks alles wat er al ten goede veranderd is, zijn we bang dat ze ons een geldwolf vinden als we ons verlangen uiten. Of een stoeipoes, een snol, bitch, manwijf, heks… of, wanneer je snakt naar caviaar en cocaïne, een luxe poes.
Een klant van mij vertelde me dat ze eens op haar kop kreeg van haar schoonmoeder. Die vond het schandalig dat ze haar man het toilet liet schoonmaken. Dat getuigde niet van hoe een echtgenote zich diende te gedragen. Hoewel mijn klant beter wist, trok ze het zich wel aan. Haar man bleef het toilet schoonmaken, maar op andere aspecten in hun huwelijk en gezamenlijke bedrijfsvoering van hun bedrijf hield ze zich in. Ze bepaalde de bedrijfsstrategie, bereidde gesprekken voor met belangrijke klanten met haar man, maar in de buitenwereld zag niemand haar rol. Uit angst voor afkeuring van de buitenwereld, die dus ook uit haar eigen familie bestond, liet ze niet weten dat ze die zichtbaarheid wél wilde.
Terwijl juist haar zakelijke succes voor haar belangrijk was om het levenspad te lopen dat haar werkelijk gelukkig maakt, dat haar potentieel volledig tot bloei laat komen.

Wees lief voor jezelf

Mijn klant nam tijdens haar coachtraject bij mij een prominente rol in het bedrijf in. Ze sleepten een grote order binnen die door haar fysieke bijdrage aan het gesprek 20.000 euro meer opleverde. Haar man en zij gingen beiden minder werken en meer reizen, terwijl het bedrijf meer floreerde. Is het schaamtevol om te vertellen dat het paar ook seksueel weer superactief werd en genoot? Alleen maar winnaars in dit verhaal.

Al is het met klotsende oksels, maar ga het wél doen

En ik? Ik dobber dus nog steeds, lekker met die stroom mee, en denk aan de schaamteloos ambitieus en succesvol-dag die ik organiseer op 30 september. Door zelf te onderzoeken waar ik verlangen voel waar ik meer aan toe wil geven stijgt mijn energie.
Ik verlang naar nog meer tijd voor mezelf, nog meer boeken lezen en dus begin ik, terwijl ik denk dat ik eigenlijk van alles moet, gewoon in mijn nieuwe boek. Een oud boek feitelijk: ‘Caviaar en cocaïne’ van Havank. Wat heb ik er zin in!

En ik moet je toegeven, zo’n titel gebruiken voor mijn blog, geeft me klotsende oksels. ‘Wat zullen ze wel niet van me denken…’
Maar hey, ik voel een grote missie met mijn bedrijf, en daarvoor moeten mensen weten dat ik er ben en wat ik te bieden heb. Dat de S.A.S. dag helpt om nog meer bloeiende bedrijven te bouwen die leiden tot vrijheid om onszelf te zijn in alle opzichten en de wereld nog mooier te maken dan die al is.
Dus meld je aan als je meer wilt met je bedrijf, ook een grote missie voelt, uit je eigen keurslijf wilt breken en meer wilt genieten.

Koop hier je tickets-->>>

bgreatinbusiness, sparkle & shine!

Greta Krijgsman

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen