De na de zomervakantie blues

Alweer de derde dag na een lange zomervakantie.
Vandaag gaat het wel weer, maar ik was nogal verbaasd over mijn eigen gevoelens.
Ik… die zo gek ben op mijn werk. Vol van bruisende ideeën voor na de vakantie. Blij met de opdrachten die liggen te wachten.
Ik… die zelfs in de weekenden tussendoor altijd wel een beetje aan het werk is of in ieder geval aan bgreat denkt en dat helemaal niet vervelend vindt.
Diezelfde ik, zag er nu toch tegenop om weer te starten met werken…

Oh… HOE ga ik nu al die ideeën die zo geweldig zijn omzetten in acties…
HOE ga ik nu weer al die taken die ik heb als werkende moeder en bestuurslid combineren…
HOE… pffff ik werd al moe bij voorbaat…

De vakantie was zoooo lekker, zoooo zonnig… en zoooo rustig…

Ik verbaas me erover want ik ervaar mijn leven niet als stressvol en doordat ik me steeds bewust ben van wat ik wil en belangrijk vind maak ik ook bewust keuzes. Ik heb het idee dat ik ‘alle ballen’ goed in de lucht hou omdat ik lang geleden al besloten had er een aantal gewoon lekker te laten vallen…

Dat is het dan ook niet bleek.
Vandaag is het de derde dag dat ik weer volop aan het werk ben. En weer volop in de school etc. modus: kind brengen en halen, andere kinderen uitzwaaien, aanhoren, aanmoedigen, bestuursvergaderingen etc.
En… het heeft gewoon alles te maken met ritme! Het ritme waarin ik leefde.
De dag heeft deze drie dagen wel degelijk meer uren, ik sta immers eerder op. En ik leef weer in een versnelling hoger, mijn ritme is sneller. Ik ben weer mijn ‘georganiseerde’ zelf en hopla alles lukt gewoon weer zoals gewoonlijk en ik geniet er zelfs van, wat een opluchting! Kwam het toch weer goed :)

Herken je de ‘na de zomervakantie blues’?

8 tips

  1. Maak aantekeningen van al die goede ideeën. Ze hoeven niet in een keer en direct uitgevoerd te worden. Ze zijn waarschijnlijk wel echt geweldig. Dus zorg dat je ze onthoudt en maak een plan om ze uit te voeren.
  2. Plan een aantal leuke activiteiten voor naast je werk de eerste week. Zeker na de eerste dag. Je kunt je verheugen op je fijne vakantie-achtige activiteit.
  3. Zorg dat je de avond voor je eerste werkdag van tevoren zoveel mogelijk klaarlegt. Het helpt als je die drinkbeker voor je kind(eren) al klaarzet, je kleding al hebt uitgezocht en je werktas e.d. al klaarstaan.
  4. Zet je wekker eerder. Zo’n eerste dag is wennen. Zeker als de anderen uit het gezin ook weer voor het eerst naar school/werk gaan. Zorg voor genoeg tijd, dan heb je tijd over voor onvoorziene dingen (waar is nu die drinkbeker…).
  5. Accepteer de blues. Voel hem, leef hem, overdrijf hem heerlijk. Wentel je in het gevoel… het is zwaar
    Acceptatie is het eerste begin van loslaten.
  6. Bespreek de blues met je vriendinnen, collega’s. Gedeelde smart is echt halve smart en daarnaast zul je ontdekken hoeveel herkenning er is.
  7. Plan zo weinig mogelijk op je eerste werkdag, zeker geen belangrijke afspraken. Je moet al genoeg wennen. Neem de tijd! Eerst maar eens bijpraten met iedereen, de mail verwerken, inlezen etc. Dat soort dingen.
  8. Hou dit nog een dag vol!

Heb je het idee dat je toch wel een boost kunt gebruiken na je vakantie of ondersteuning en hulp wilt bij al die ideeën boek dan een PowerBoostSessie

PS heb jij nog goede tips en/of leuke ervaringen? Deel ze gerust hieronder:

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen