Al dat geklets over dromen...

Ze had haar Droom al helder…

Kortgeleden werkte ik met een ondernemer die volop ideeën had. Ik stelde voor eerst haar droom helder te krijgen. Daar had ze eigenlijk helemaal geen oren naar, “Joh, zei ze, ik heb allang helder wat mijn droom is en ik ben toe aan stappen maken” Ik vertelde haar dat ik dat ook merkte en dat ik zag hoe enorm “eager” ze was om aan de slag te gaan, toch vroeg ik haar mij te vertrouwen en samen tijd te nemen om nog eens naar haar droom te gaan. Ik stelde haar gerichte vragen en tegelijkertijd maakte ze een visionboard.

En toen… Plotseling begon ze te stralen, ze kreeg tranen in haar ogen. Ik vroeg haar wat er gebeurde en ze vertelde hoe ontzettend blij ze was om dit toch te doen. Nu was haar pas echt duidelijk wat de kern was van haar dienst, van haar product. Nu had ze nog helderder wat ze wilde neerzetten met haar bedrijf waardoor de puzzelstukjes op zijn plek vielen. Ze kon nu gerichte stappen gaan zetten en gemotiveerd blijven de stappen ook uit te voeren. Want tja, al dat geklets over dromen…

Er vervolgens werkelijk mee gaan doen, dát maakt het verschil natuurlijk!dreamcatcher-1082228_640

Ik adviseer je het dromen te onderhouden, hier dagelijks tijd voor te maken, en tegelijkertijd om werkelijk aan de slag te gaan met die dromen. “Keulen en Aken zijn niet in 1 dag gebouwd” zei mijn moeder altijd. En zo is dat, begin met de eerste steen en bouw door, iedere dag een beetje, en leg je een verkeerde steen… Ach, die steen, die past misschien wel heel goed in het geheel, die geeft misschien juist de finishing touch, die maakt je bouwwerk precies je eigen ding.

Twijfel? Al die twijfel verlamt, doe vooral dat waar je op dit moment blij van wordt. Leg dus daar vooral je focus.

Heb jij nou dromen en zoveel ideeën en inspiratie dat je er gek van wordt? Dat je dat als het ware verlamt? Of juist niet?

Ik nodig je uit hieronder te laten weten hoe dat bij jou werkt? Waar droom jij van? Of geloof jij dat dromen bedrog zijn en vind jij al dat geklets over dromen maar niks…

bgreat, sparkle & shine!

Greta Krijgsman.

Over de schrijver
Sinds 2010 werk ik als zelfstandige en als businesscoach in mijn bedrijf bgreatinbusiness.nl. Sindsdien heb ik al vele ondernemers geholpen met de groei van hun bedrijf. Hun omzet én positieve impact vergroten. Door hun te leren hoe je een hartgedreven verdienmodel kiest met een high-end dienst. Hoe je dat creëert en succesvol verkoopt. Hoe sales optimale service is. Hoe je sales authentiek en integer doet. En hoe je sales met ziel & zakelijkheid gecombineerd een totaal positieve en succesvolle beleving laat zijn voor jezelf en voor je klanten.
Reactie plaatsen